hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran Zengezur Koridoru'ndan rahatsız

    İran, Azerbaycan ve Nahçıvan'ı birbirine bağlaması beklenen Zengezur Koridoru’nun açılmaması için elinden geleni yapacağını söyledi. Tahran yönetimi, Türkiye ve Azerbaycan'a tehditler savurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güney Kafkasya'da gerilimin bir kez daha tırmanmasına yol açan rota sorunu çözüldü, Karabağ'da Ermenilerin yaşadığı Hankendi'ye insanı yardım aynı anda iki güzergahtan da ulaşmaya başladı. Ancak rota sorununun çözülmesi, bölgede tansiyonu düşürmedi.

    Azerbaycan'ın güney komşusu İran, Bakü yönetimi ve Türkiye'ye yıllardır tehdit savuruyor. Bunlardan sonuncusu ise Zengezur Koridoru üzerinden gerçekleşti.

    İran Zengezur Koridorundan rahatsız

    İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran ve Ermenistan'ı karadan birbirine bağlayan tarihi güzergahın kapatılmasına ya da sınırlandırılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

    Nahçıvan ve Azerbaycan'ı birbirine bağlaması planlanan koridor ise tam olarak buna sebep oluyor.

    İran Zengezur Koridorundan rahatsız

    İran Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi Milletvekili Yakub Rızazade ise Azerbaycan'ın bölgede herhangi bir askeri operasyon yapmamasını istedi.

    İran'ın 10 kat daha güçlü bir operasyonla karşılık vereceğini söyleyen milletvekili, "Azerbaycan gereksiz yere askerlerini ölüme göndermemeli" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow