hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hizbullah Milletvekili'nden İsrail'e mesaj: Yalvarmayacağız

    KAYNAKAFP

    İsrail'in Lübnan'daki yoğun saldırıları sürerken, Hizbullah üyesi vekiller Netanyahu yönetimine mesaj yolladı. Hizbullah üyesi vekiller, "Ateşkes için yalvarmayacağız" dedi. Lübnan'da direniş varken yeni bir Orta Doğu'dan söz edilemez" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Başura mahallesindeki bir okul, İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen Lübnanları sığınması için düzenlendi.

    Hizbullah'ın parlamentodaki vekilleri, ülkenin güneyinden Bekaa Vadisi ve Beyrut'un Dahiye mahallesinden gelenler de dahil olmak üzere İsrail'in hava saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen yaklaşık iki düzine Lübnanlı ailenin barındığı okula gitti.

    Ziyarette konuşan Hizbullah milletvekilleri, İsrail yönetimine mesaj yolladı:

    "ATEŞKES İÇİN YALVARMAYACAĞIZ"

    "Cephedeki direniş savaşçıları ve Hizbullah liderliği olarak, İsrail düşmanına veya uluslararası topluma ateşkes için yalvarmayacağız. Soru tam tersi olmalı. Saldırgan bellidir. Uluslararası toplumun ateşkesi veya daha spesifik olarak saldırganlığı durdurması için baskı yapması gereken kişidir. Lübnan'daki direnişin varlığıyla 'yeni bir Orta Doğu'dan söz edemeyiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hizbullah Milletvekilinden İsraile mesaj: Yalvarmayacağız

    Beyrut'taki okula sığınan bir Lübnanlı, bu kötü günleri de aşacaklarına inandığını söyledi.

    "YENİDEN İNŞA ETMEK İÇİN EVİMİZE GERİ DÖNECEĞİZ"

    "1975'ten beri bu krizdeyiz. 4 yaşındaydım. Yerimizden edildik ve yıkımla karşı karşıya kaldık, ancak yeniden inşa etmek için geri döneceğiz. Geri döneceğiz çünkü burası bizim toprağımız, vazgeçmeyeceğiz. Geri döneceğiz."

    Hizbullah Milletvekilinden İsraile mesaj: Yalvarmayacağız

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow