hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamaney: Sinvar son ana kadar savaştı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesinin ardından İran'ın dini lideri Ali Hamaney ilk kez kameralara konuştu. Hamaney, "Sinvar ve Nasrallah olmasaydı bölgenin kaderi tek yönlü olurdu" dedi. Batı medeniyetinin çöktüğünü söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bugün bölgede, özellikle Batı Asya, Lübnan, Gazze ve Batı Şeria meseleleriyle ilgili olarak kritik ve önemli bir meseleyle karşı karşıyayız. Bunlar tarihi olaylardır ve bu olayların her biri bir hareketin veya belirli bir yönde tarihi bir değişimin kaynağı olabilir. Sinvar gibi şehitler son ana kadar savaşmasaydı, bölgenin kaderi tek yönlü olurdu. Şimdi ortaya çıktıklarına göre, başka bir yol var. Şehit Seyyid Hasan Nasrallah gibi cihadı bilgelikle, cesaretle, fedakarlıkla ve özveriyle birleştiren büyük liderler ortaya çıkmasaydı, hareket tek yönlü olurdu. Şimdi ortaya çıktıklarına göre, hareket farklıdır. Bu meseleler çok önemlidir.”

    İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail tarafından öldürülen Hamas lideri Yahya Sinvar'ın "son ana kadar" savaştığını söyledi.

    Hamaney: Sinvar son ana kadar savaştı

    Hamaney, İsrail'in saldırılarıyla Batı kültürünün gerçek yüzünün ortaya savundu. “Batılı politikacılar rezil oldu. Batı politikası ifşa oldu. Başarısız oldular. Bu büyük bir yenilgi. Artık kimse batı medeniyetinden bahsetmemeli; bu batı medeniyeti için kendi halkından her türlü yolla para alıp küçük çocukları, masum çocukları öldürmek, aileleri yok etmek ve 10 bin çocuğu şehit etmek, binlercesini yetim bırakmak için göndermek umurunda değil. Onlar için önemli değil. Bu Batı kültürü.”

    Hamaney, Hizbullah ve Hamas gibi direniş cephesinin, İsrail'i destekleyen kötülük eksenine karşı savaştığını söyledi. “Siyonist rejim bir kötülük ekseni tarafından destekleniyor. Bir kötülük ekseni Siyonist rejimi desteklemek için hizalanmışken, direniş cephesi o kötülük eksenine karşı duruyor. Bu direniş cephesi o kötülük eksenine karşı dimdik duruyor. Ve ilahi lütuf sayesinde zafer direniş cephesinindir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow