hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GÖZLER İRAN'A ÇEVRİLDİ! Saldırı sonrası İsrail hamlesi ne olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in İran'a gerçekleştirdiği misilleme sonrası gözler İran'a çevrildi. Tahran yönetimi saldırıya karşılık verip tansiyonu yükseltecek mi? Yoksa yanıtsız bırakıp bekleyecek mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "SAVUNMA KARARLILIĞIMIZI GÖSTERDİK"

    İsrail, İran'a yönelik misilleme saldırısının ardından İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ''Kendimizi savunma kararlılığımızın sınır tanımadığını gösterdiğimizi düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı. Bakan "Sınır tanımıyoruz" dedi, gözler İran'ın vereceği karşılığa çevrildi.

    Arakçi, ''Kendimizi savunma kararlılığımızın sınır tanımadığını gösterdiğimizi düşünüyorum. Bunu hem Saddam rejimiyle olan sekiz yıllık savaşta, hem de son yıllarda Amerika'nın düşmanlığı ve ABD yaptırımlarıyla mücadele ederken kanıtladık.'' dedi.

    İRAN KARŞILIK MI VERECEK? YOKSA BEKLEYECEK Mİ?

    Peki İran'ın bir sonraki hamlesi ne olacak? İngiltere merkezli BBC'ye konuşan analistlere göre iki seçenek var... İran İsrail'e yanıt vererek Orta Doğu'da gerilimi artıracak mı; yoksa karşılıksız bırakıp zayıf mı görünecek? Analizde, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmamasının önemine dikkat çekildi. İsrail'in yalnızca askeri bölgeleri hedef alması, İran'a karşılık vermemesi için bir neden...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşan 5 Kasım ABD başkanlık seçimleri de önemli bir faktör. Çünkü seçilmesi halinde eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'daki nükleer tesisler konusunda Biden kadar hassas olmayacağı tahmin ediliyor.

    İsrail'in İran'a gerçekleştirdiği bu saldırı Orta Doğu'da bir kez daha teyakkuz hali uyandırdı, soru işaretleri ve endişeye neden oldu. Ancak başkent Tahran'dan gelen görüntüler, İranlıların hayatlarına normal bir şekilde devam ettiğini gösteriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow