hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Savunma Bakanı Austin: "İran, İsrail'in saldırılarına karşılık verme hatasına düşmemeli"

    ABD Savunma Bakanı Austin: İran, İsrailin saldırılarına karşılık verme hatasına düşmemeli
    expand
    KAYNAKAA

    ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı görüşmede, İran'ın İsrail'in saldırılarına karşılık verme hatasına düşmemesi gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Austin, X hesabından yaptığı açıklamada, Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'in İran'daki askeri hedeflere düzenlediği saldırının ardından Orta Doğu'daki güncel gelişmeleri ele aldığını bildirdi.

    ABD'nin, İsrail'in güvenliği ve kendini savunma hakkına verdiği desteğin tekrar altını çizen Austin, bölgedeki ABD personelini, tesislerini ve ortaklarını koruma konusunda kararlı olduklarını belirtti.

    Orta Doğu'da gerilimin azaltılması için diplomasiye öncelik verilmesi gerektiğini vurgulayan Austin, Gazze'de ateşkes sağlanması ve Lübnan'da sivillerin güvenli şekilde evlerine dönmesine imkan tanıyacak bir anlaşmanın değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

    Bakan Austin, "İran, İsrail'in saldırılarına karşılık verme hatasına düşmemeli." ifadesini kullandı.

    İsrail'in İran'a saldırısı

    İsrail, İran'ın 1 Ekim'deki füze saldırılarına karşılık 26 Ekim'de İran'daki askeri hedeflere saldırdığını ve operasyonun "başarıyla" tamamlandığını açıklamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran, başkent Tahran ve ülkenin batısındaki bazı eyaletlerde bulunan askeri noktaların hedef alındığını, hava savunma sistemlerinin saldırılara "başarıyla" karşı koyduğunu ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiğini duyurmuştu.

    İran ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda 4 askerin hayatını kaybettiği bildirilmişti.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow