hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'da ''zenginlere vergi'' tartışması! Yat, kat, mücevher...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa’da yeni Başbakan Michel Barnier, "bütçe açığında enkaz devraldık" dedi. Borç ve bütçe açığı baskısı altındaki ülke ekonomisini düzenlemek için “en zengin şirketler ve bireylere” yüksek vergi uygulayarak gelir elde etmek zorunda olduklarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FRANSA TARİHİNDEKİ EN KÖTÜ BÜTÇE AÇIĞI

    Fransa Maliye Bakanı Antoine Armand, Geçtiğimiz 50 yıldaki bir veya iki kriz yılı dışında, tarihimizdeki en kötü açıklardan birine sahibiz. Bu düzeyde durum ciddi. Çok büyük servete sahip olan ve bazen vergi olarak çok fazla ödemeyen insanlar... Şu anki durumumuzda daha fazla katkıda bulunabilirler mi? Buna bakıyoruz.'' dedi.

    Fransada zenginlere vergi tartışması Yat, kat, mücevher...

    Fransa’da uzun süren siyasi krizin ardından kurulan Michel Barnier, enkaz devraldıklarını söyledi. Ülkenin en büyük kamu televizyonu France 2’ye konuk olan Barnier, vergi konusuna el atacaklarını açıkladı;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Tüm Fransızlardan vergi almamız söz konusu değil. Orta sınıf ve çalışanlar bunun dışında tutulacak.''

    HALK KAHRAMANI ZORRO'YA BENZETİLDİ

    AB içinde bütçe açığı en yüksek üçüncü ülke olan Fransa’da hükümet, bu açığı zenginlerden gidermek istiyor.

    Fransada zenginlere vergi tartışması Yat, kat, mücevher...

    Hükümetin önündeki diğer bir seçenek de, özellikle enerji kriziyle aşırı zenginleşen petrol ve enerji şirketlerine, tasarrufları ve sermaye gelirini hedef alan yüzde 30’luk tek seferlik sabit oranlı bir vergiyi uygulamaya koymak. Plan nedeniyle başbakan Barnier, halk kahramanı Zorro'ya benzetildi.

    "YAT-KAT-MÜCEVHER" VERGİSİ GERİ Mİ GELİYOR?

    Muhalefet tarafından, Cumhurbaşkanı Macron’un kaldırdığı “yat, kat, mücevher vergisi” olarak da bilinen varlık vergisinin geri getirilmesi konusunda ise hükümet şimdilik açıklama yapmıyor.

    Yüksek gelir seviyesindeki kişi ve şirketlerden alınan vergilerin artırılması önerisi, sol muhalefetin yanı sıra, iktidar partisi Rönesans’ın bir bölümü tarafından da destekleniyor. Ancak sağ ve iktidarın bir bölümü, “zenginlere vergi getirilmesine” karşı çıkıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow