hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'da hükümet krizi... Macron'a tepkiler dinmiyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa'da günler değil aylar geçti. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Meclis’i feshetmesinin ve yeniden seçimlere gitmesinin ardından hala Başbakana karar veremedi. Tepkilerin hedefindeki Macron, gününü 3 olası isim arasında mekik dokuyarak geçirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Günler geçti, mevsimler değişti. Onun arkasından seçim yapanlar hükümeti kurdu, Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hala Başbakanı atamadı. Demokrasiye darbe yapmakla suçlanan Macron, Başbakan bulmak için görüşmeleri iyice hızlandırdı.

    Fransada hükümet krizi... Macrona tepkiler dinmiyor

    CNN TÜRK Paris Temsilcisi Arzu Çakır Morin konuyla ilgili, “10'u aşkın temasta bulundu Macron, Olimpiyatlar dedi önce, paralimpik oyunlar bile bitti, okullar açıldı. Bütçe yaklaşıyor. Bütçenin gelmesi gündemde. Bütçesi tıkanan devam edemeyen hükümet devam edemez, daha ortada hükümet bile yok. 3 adayın Başbakan olarak adı öne çıkıyor, birincisi Zavier Bertrand. Merkez sağ Sarkozy’nin eski Çalışma Bakanı, Başbakan olarak uzlaşma ismi” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aslında seçimleri radikal sol Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi liderliğindeki Halk Cephesi kazandı. Ancak Macron, onların adayı olan solcu Lucie Castets'i kabul etmedi. Macron orta yolcu bir aday arasa da aşırı sağ ve radikal sol bu adaya karşı çıkıyor.

    Fransada hükümet krizi... Macrona tepkiler dinmiyor

    “Bernard Cazeneuve ona da aşırı sağ ve radikal sol karşı çıkıyor ama o da bir uzlaşma ismiydi. Sonuncusu Thierry. O hala düğüm çözülmüş değil.”

    Fransız basını, Macron'un krizini başlıklarına çekti. Birçoğu, Macron'a tepki göstererek "ülkeyi tek başına mı yönetecek" sorusunu sordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow