hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Fransa'da solun başbakan adayına ret… Macron yetki vermedi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, en çok oyu alan Yeni Halk Cephesi'nin önerdiği başbakana hükümeti kurma yetkisini vermeyi reddetti. Siyasetten uzak olarak bilinen başbakan adayı Lucie Casets, ilk kez konuştu. "Macron demokrasiyi reddetti" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa'da sol ittifak "Yeni Halk Cephesi" başbakan adayını önerdi. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron reddetti. "Olimpiyatlardan önce başbakanı ilan etmeyeceğim" diyen Macron'a başbakan adayı Lucie Casets tepki gösterdi: “Bu çok önemli bir an, bence bir umut yükseliyor. Ben hazırım, biz hazırız. Şimdi Cumhurbaşkanına sorumluluğunu alma ve beni başbakan ilan etme çağrısı yapıyorum.”

    Video Haber | Fransada solun başbakan adayına ret… Macron yetki vermedi

    37 yaşındaki başbakan adayı, Macron'a "demokrasiyi reddetti" sözleriyle tepki gösterdi. “Fransızların Ulusal Birlik Partisi’ne karşı kitlesel olarak harekete geçmesinin ardından politik bir baraj kurarak belirlediği önemli kararı reddetmesi, demokrasinin de reddidir. Seçim sonuçları çok açık. Bu sonuç, hükümetin siyasetinin, siyasi duruşunun, ticarete, adalete, ekolojiye bakışının reddidir. Bu çok net.”

    Öte yandan yeni bir hükümetin tüm kurumları değiştireceğini, Fransa'nın birçok değişime gebe olduğunu kaydetti. “Şuna eminiz ki biz ezici çoğunluk değiliz bu yüzden hep birlikte çalışacağız. İdeal olan herkesi her maddeye ikna etmemiz, her kanuna ikna etmemiz. Ortaklıklar, ittifaklar kuracağız. Hükümeti kurduğumuzda bu değişim önemli olacak.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow