hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli İsrailli General Netanyahu yönetimini uyardı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran ve Hizbullah'ın İsrail'e yanıtı beklenirken, İsrail'in bir önleyici saldırı yapıp yapmayacağı da tartışılan konular arasında. İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, böyle bir saldırının İsrail ordusunun altından kalkamayacağı bölgesel bir savaşa yol açacağını öne sürdü. Brik, "Tel Aviv, ABD desteği olmadan buna giremez" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ABD OLMADAN BÖLGESEL SAVAŞA GİREMEZ"

    İsrail, Hizbullah ve İran'ın kendisine saldırmasından önce bir önleyici saldırı düzenleyebilir mi? İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, İran ve Hizbullah'a yönelik herhangi bir önleyici saldırının, İsrail ordusunun altından kalkamayacağı bölgesel bir savaşa yol açacağını söyledi. "Tel Aviv, ABD desteği olmadan buna giremez" açıklamasında bulundu.

    Emekli İsrailli General Netanyahu yönetimini uyardı

    "BÖLGESEL SAVAŞA HIZLA İLERLİYOR"

    İsrailli emekli Tümgeneral Brik, Kanal 12 televizyonunun internet sitesinde yayımlanan "İsrail, tamamen ABD'ye bağımlı olduğu bölgesel bir savaşa doğru hızla ilerliyor" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Brik, İsrail'in önleyici bir saldırı başlatması durumunda yerleşim yerleri, enerji santralleri, gaz istasyonları, endüstriyel altyapı ve askeri üslerin her gün binlerce roket ve drone saldırısına uğrayacağını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İSRAİL'İN BÖLGESEL SAVAŞTA TEK BAŞINA GÜCÜ YOK"

    "İsrail ordusunun kendi başına ne bölgesel bir savaşa yanıt verecek, ne ulusal altyapısını savunacak ne de İran, Hizbullah ve vekillerini yenecek bir gücü var" değerlendirmesinde bulundu. Brik, İsrail'in ABD'ye mutlak bağımlı olduğunu ve İsrail'in bölgesel bir savaşta ayakta kalmasının tamamen ABD'ye bağlı olduğunu ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow