hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Çatışmalar devam ediyor! Şam ve aşiretler YPG'yi silecek mi?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde, terör örgütü PKK/YPG baskısı altındaki Arap aşiretleri ile ABD'nin desteklediği terör örgütü arasında birçok noktada çatışmalar yaşanıyor... Son olarak Esad rejiminin de terör örgütü PKK/YPG’nin ana unsur olduğu SDG güçlerine saldırı başlattığı bildirildi. Bölgede neler oluyor? Gazeteci Güngör Yavuzaslan, CNN TÜRK'te değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazeteci Güngör Yavuzaslan, "Birincisi, burası petrol bölgesi. Aşiretler diyor ki, bu Suriye'nin petrolüdür, yani bizimdir. PKK bunu ABD ile birlikte çalıyor." dedi.

    Esad rejimi, terör örgütü PKK/YPG’nin ana unsur olduğu SDG güçlerine saldırı başlattı. Arap aşiretleri neden başkaldırdı? Gerekçe, terör örgütünün ABD himayesinde petrol gelirine konması mı?

    Yavuzaslan, "ABD önceden aşiretlere sus payı olarak pay verdi ama bunun sahada bir karşılığı olmadı. Aşiretler, 'Bizi PKK yönetemez' diyor. Çocuklarımızı alıyor, buğdayımızı alıyor, kaynaklarımızı alıyor ve bizi sömürüyor." ifadelerini kullandı.

    Ankara-Şam hattında normalleşme zemini ararken meydana gelen bu gelişme zamanlama açısından ne anlama geliyor?

    Yavuzaslan, ''Esad ne dedi Şam'da? ''Her türlü terör örgütlerine karşı iş birliğine hazırız.'' Bu terör örgütlerinden biri de YPG. Bakın PKK petrolünü çalıyor. Yüzde 80-85'ini çalıyor. Burası Suriye toprağı. Ve Suriye'nin egemenlik hakkı var.  Bu adımlar ilerleyen günlerde sahanı daha hareketli olacağını gösteriyor.'' şeklinde konuştu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow