hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye silah mesajı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bloomberg televizyonuna konuştu, S-400 alımı, ABD ile ilişkiler ve Hakan Atilla davasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, ABD silah almamıza müsaade etmiyorsa, başımızın çaresine bakarız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Londra'dan mesaj verdi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere'de konuştu, mesajların önemli bölümü Amerika'ya gitti. ABD merkezli Bloomberg kanalında soruları yanıtlayan Erdoğan, S-400 alımıyla ilgili soruyu yanıtladı. Hem NATO'ya hem Trump yönetimine mesaj verdi.

    "Şu anda biz ihtiyacımız olan korumacılık anlamında da, önlemler anlamında da bu tür ihtiyaçlarımızı müttefiklerimizden herhangi bir ülkeden alabilme noktasında bir hürriyete, bir bağımsızlığa sahibiz. Eğer biz bunu kalkıp da ABD'den alamıyorsak, Senato buna müsaade etmiyorsa, Kongre buna müsaade etmiyorsa, biz başımızın çaresine bakmayacak mıyız? Tabii ki başımızın çaresine bakacağız. Ve şu anda biz aynı şekilde bu konuda atacağımız, atmaya hazırlandığımız adımlar var, bunları da atacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD yaptırım uygular mı?

    Erdoğan, "Bu alanda yaptırım bekliyor musunuz?" sorusuna da tavizsiz yanıt verdi. "Benim bildiğim tek şey var. Özellikle bizim için stratejik ürünler olarak düşündüğüm doğalgaz, petrol gibi ürünleri Rusya'dan alıyoruz. Rusya ile ilişkilerimizi bu noktada kesemeyiz. Eğer ABD ile müttefiksek, bu bizim için yaptırım değil, bize dayanışma gerektirir. Terör örgütlerine destek vereceksin ama Türkiye'ye yaptırım uygulayacaksın, öyle bir şey olur mu? Böyle müttefiklik olabilir mi? Biz burada samimiyet istiyoruz. Samimiyet olduğu zaman mesele yok" dedi.

    Hakan Atilla davası

    Erdoğan, ABD'deki Hakan Atilla davasına da değindi. "Sonuca göre cezayı öder misiniz?" sorusunu yanıtladı. "Hakan Atilla kesinlikle suçsuzdur. Dolayısıyla biz onun beraatını bekliyoruz. Çünkü ortada bir suç yok ki. Hakan Atilla eğer suçlu olarak ilan edilecek olursa bu bir defa Türkiye Cumhuriyeti devletini adeta suçlu olarak ilan etmek anlamına gelir. Önce netice çıksın, netice çıktıktan sonra tabii ki kanunlar neyi gerektiriyorsa onun gereğini de bankamız yapacaktır" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow