hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK GERİLİMİN YÜKSELDİĞİ SURİYE'DE! Yeni harekat düzenlenir mi? Bölgede ne konuşuluyor?

    KAYNAKSerdar Er | CNN TÜRK

    Suriye'de son zamanlarda gerilim yükseliyor. Peki bölgede son durum ne? CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er ve Caner Emre Kınacı son gelişmeleri aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Serdar Er son durumu şu ifadelerle aktardı:

    BÖLGEDE SON DURUM NE?

    Afrin merkezinde, özellikle Zeytin Dalı Harekâtı sonrası terör unsurlarından arınan bölge, özellikle son zamanlardaki terör saldırılarıyla gündeme geliyor. Suriye'nin kuzeyi de bu anlamda oldukça öne çıkıyor. Bu bölgenin, teröristlere karşı yoğun mücadelenin yapıldığı bir yer olduğunu bir kez daha vurgulayalım. Şu an merkezde hayat kısmen normale dönmüş durumda, kontrol noktaları oluşturuldu. Hem Türk Silahlı Kuvvetleri hem de Suriye Milli Ordusu’nun görev yaptığını biliyoruz.

    CNN TÜRK GERİLİMİN YÜKSELDİĞİ SURİYEDE Yeni harekat düzenlenir mi Bölgede ne konuşuluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu bina daha önce teröristler tarafından kullanılan bir binaydı. Sözde karargâh binası olarak bu noktada varlıklarını sürdürüyorlardı. Fakat 20 Ocak 2018 tarihinde başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı ile birlikte bölge 57 gün içerisinde kontrol altına alındı. Kalkış yapan 72 uçak, Fırat Kalkanı'nda şehit edilen 72 kişiyi sembolize ederek Zeytin Dalı Harekâtı’nı başlatmış oldu. 57 gün içerisinde burası tamamen kontrol altına alındı.

    YENİ HAREKAT DÜZENLENİR Mİ?

    Dağın diğer tarafını gösterdiğimizde sınır bölgesi olduğunu söyleyebiliriz. Yani burası kontrol altına alınan bir bölge ancak çevre noktalardan birkaç kilometre daha öteye gittiğimizde terör varlıklarını gözlemleme fırsatı buluyoruz. Türkiye'nin sınırları içerisinde tehdit oluşturan unsurlar da o noktalarda mevzileniyor. Yeni operasyon noktası neresi olur merak ediliyor. Çeşitli noktalardan teröristlerin bölgeye sızma girişiminde bulunduğunu, ateş açtığını ve Türkiye sınırlarına da tehdit oluşturduğunu öğreniyoruz.

    CNN TÜRK GERİLİMİN YÜKSELDİĞİ SURİYEDE Yeni harekat düzenlenir mi Bölgede ne konuşuluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TUSAŞ saldırısı sonrası bölgedeki terör unsurları tekrar gündeme geldi. Saldırının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Suriye’den Türkiye’ye sızan teröristler tarafından gerçekleştirildiği ifade edilmişti. Şimdi gözler bir kez daha bölgeye çevrildi. O mesajdan sonra çok sayıda operasyon yapıldı bölgeye. Onlarca terörist etkisiz hale getirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow