hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin’den ABD açıklamalarına sert tepki: NATO'nun Asya-Pasifik versiyonunu istiyorlar!

    Çinli mevkidaşı ile Singapur’daki Uluslararası Güvenlik Forumu’nda ilk kez bir araya gelen ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, "Çin’le savaş ya da çatışma ne yakın ne de kaçınılmaz” ifadelerini kullandı. "ABD, ancak Asya güvende olursa güvende olabilir" açıklamasını yapan Austin’e Çin’den tepki geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Çin Savunma Bakanı Dong Cün Singapur'da ilk kez bir araya geldi.

    Austin, "Amerika Birleşik Devletleri ancak Asya'nın güvende olması durumunda güvende olabilir ve bu nedenle ABD bu bölgedeki varlığını uzun süredir sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

    Görüşmede Çin’in Tayvan Boğazı’ndaki son tatbikatı, Ukrayna’daki durum ve Kuzey Kore’nin provokasyonları ele alındı.

    ABD Savunma Bakanı Austin, görüşmenin ardından Çin ve ABD ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu ve "Benim görüşüme göre Çin’le savaş ya da kavga, ne yakın ne de kaçınılmaz. Bu nedenle büyük güç uluslarının liderlerinin, yanlış hesaplama ve yanlış anlama fırsatlarını azaltacak şeyler yaptığımızdan emin olmak için birlikte çalışmaya devam etmeleri gerekiyor" dedi. 

    Austin'in açıklamalarına Çin’den sert tepki geldi. Çin Genelkurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Jing Jianfeng, ABD’nin kendine bağımlı gruplar oluşturmaya çalışarak NATO hegemonyasını Asya’da gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi ve "ABD’nin asıl amacı, ABD liderliğindeki hegemonyayı sürdürmek için küçük çemberleri NATO’nun Asya-Pasifik versiyonu olan büyük bir çembere dönüştürmek" sözlerini kullandı. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow