hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM'den İsrail'e Lübnan uyarısı

    KAYNAKCNN TÜRK

    BM, İsrail'in Lübnan'da sivil yerleşim yerlerini de vurduğunu tespit etti. "Uluslararası hukuka ilişkin endişeliyiz" diyen BM yetkilileri, ülkenin kuzeyinde 22 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili olarak bağımsız soruşturma çağrısı yaptı. Binlerin kaçarken güvenlik ihtiyacından mahrum bırakıldığını da kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Vurulan dört katlı bir konut binası olduğunu anlıyoruz. Dolayısıyla uluslararası insancıl hukuk, savaş yasaları ve ayrım, orantı ve orantılılık ilkeleri ile ilgili gerçek endişelerimiz var. Bu durumda, bu olayla ilgili hızlı, bağımsız ve kapsamlı bir soruşturma çağrısında bulunuyoruz.”

    BMden İsraile Lübnan uyarısı

    İsrail'in, Lübnan'ın kuzeyini ilk kez vurduğu ve 22 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili Birleşmiş Milletler "bağımsız soruşturma" istedi.

    BMden İsraile Lübnan uyarısı

    “İnsanlar bu tahliye çağrılarına kulak veriyor ve neredeyse hiçbir şey olmadan kaçıyorlar. Birçoğu açığa çıkmaya zorlanıyor, güvenlik ve desteğe giden yolu bulmaya çalışırken gökyüzünün altında uyuyorlar. Aralarında yaklaşık dokuz çocuk olan iki kadın gördük ve bu noktaya ulaşmak için 10 saat boyunca yürüyerek yaptıkları yolculuğu anlattılar. Şiddetin etkisini doğrudan görmüşlerdi, bir hava saldırısı kendi evlerinden 100 metre uzakta bir evi vurmuştu ve kelimenin tam anlamıyla, sadece sırtlarındaki kıyafetlerle kaçtılar.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BMden İsraile Lübnan uyarısı

    BM Sığınmacılardan Sorumlu Yüksek Komiseri Rema Imseis, yalnız Gazze'de değil, Lübnan'da da yardım görevlilerinin de güçlükle çalıştığını kaydetti.

    “İnsani yardım görevlileri olarak da yardımımıza ihtiyacı olan insanlara ulaşmakta zorluklar yaşıyoruz. Son üç gündür, bugün gerçekleşmesi planlanan bir kurumlar arası konvoy hareketini 3 kere onaylamak zorunda kaldık.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow