hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Blinken Katar'da neyi görüştü?

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in ardından Katar'a geçti. ABD Dışişleri Bakanı, Gazze'de ateşkes için farklı seçeneklere baktıklarını söyledi. Katar Dışişleri Bakanı da Yahya Sinvar'ın öldürülmesinin ardından Hamas ile iletişime geçtiklerini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bu çatışmanın yayılmamasını sağlamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Henüz geniş çaplı savaşlarımız yok. Ve tüm bunlar belki de Hamas'ı bir anlaşma yapma zorunluluğuna odaklayacaktır. Eğer Gazze halkını önemsiyorsa, devreye girecek ve bir tür anlaşma yapacak.”

    Blinken Katarda neyi görüştü

    İsrail'in ardından Katar'a giden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Katarlı mevkidaşı Muhammed Al Tani ile bir araya geldi. İki Dışişleri Bakanının gündeminde Yahya Sinvar sonrası Hamas'ın pozisyonu ve Gazze'de ateşkes çabaları vardı.

    Blinken, hafta sonunda Doha'da ABD, İsrail, Mısır ve Katar arasında yapılması planlanan ateşkes görüşmelerine Hamas'ın dahil edilip edilmeyeceğinin belirlenmediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Blinken Katarda neyi görüştü

    “Farklı seçeneklere bakıyoruz ancak başbakanın da söylediği gibi, Hamas'ın katılmaya hazır olup olmadığını henüz gerçekten belirlemedik. Ancak bir sonraki adım müzakerecileri bir araya getirmek ve bunu bileceğimizi ve önümüzdeki günlerde kesinlikle daha fazlasını öğreneceğimizi tahmin ediyorum.”

    Katar Dışişleri Bakanı Al Tani de Yahya Sinvar'ın ölümünün ardından Hamas ile iletişim kurduklarını açıkladı.

    Blinken Katarda neyi görüştü

    “Sinvar'ın ardından Hamas ve liderlikle olan iletişimimizle ilgili olarak, evet, onlarla yeniden iletişime geçtik. Doha'daki siyasi ofisten temsilcilerle etkileşim halindeyiz. Son birkaç günde onlarla bazı toplantılar yaptık. Müzakerelere gelince, İsrail müzakere heyetinin yanı sıra ABD'den bir müzakere heyeti de Doha'ya gelecek ve bu müzakerelerde nasıl bir atılım yapılabileceğini ele alacağız.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow