hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bırakılan rehine ilk kez konuştu!

    Hamas elindeki 2 rehineyi daha serbest bıraktı. 85 yaşındaki İsrailli rehine kaçırıldıkları sırada gördükleri muameleyi anlattı. Yaşananlardan İsrail ordusunu ve istihbaratı sorumlu tuttu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamas, 2 İsrailli kadını serbest bıraktı. Özgürlüğüne kavuşanlardan isimlerden biri olan 85 yaşındaki Yocheved Lifschitz, 7 Ekim saldırısı nedeniyle İsrail ordusu ve istihbaratını eleştirdi. Lifshitz, Hamas’ın kendilerine iyi koşullarda baktığını söyledi. Götürüldükleri yerde doktor olduğunu, ilaçlarının getirildiğini aktardı.

    Yocheved Lifschitz, “Beni kaçırdılar, bir motosiklete attılar ve beni sıkıca tuttular. 2,5 milyar dolarlık özel çitleri patlattılar ve ardından evlerimize girdiler. İnsanları dövdüler, bazıları kaçırıldı. Onları için geç ya da yaşlı birini öldürmenin bir farkı yoktu, çok üzücüydü. Ordunun bilgisizliği ve iç istihbarat teşkilatı bizi çok yaraladı. Biz hükümetin günah keçisi olduk. Bizi haftalar öncesinde uyardılar. Kalabalığın ana yollara vardığını gösterdiler. Ateşli balonlar göndererek tarlaları yaktılar ve ordu bir şekilde onları ciddiye almadı. Tüm ihtiyaçlarımız karşıladılar. Bunun için onlara kredi veririm, oldukça kibarlardı. Temizlendiğimizden ve yemek yediğimizden emin oldular. Onlarla aynı yemeği yedik” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow