hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    WSJ: Binlerce İsrail askeri Lübnan'da bunun peşinde

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail, Lübnan'ın güneyine başlattığı kara harekatında ilerlediğini iddia ediyor. Amerikan basınına göre binlerce İsrail askeri, bölgede Hizbullah alt yapısının peşinde ancak bu çok riskli bir operasyon. İsrail güçleri, saldırılarında buldozerlerle sınır hattındaki köylerde bulunan binaları da yıkıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    WSJ İSRAİL'İN LÜBNAN'IN GÜNEYİNDEKİ HAREKATINI YAZDI

    İsrail Lübnan'ın güneyinde kara operasyonunda Hizbullah'a yönelik tünel ve sığınakları imha ettiğini öne sürüyor, Lübnan'ın içinde ilerlediğini iddia ediyor.

    "BİNLERCE ASKER HİZBULLAH TÜNELLERİNİ ARIYOR"

    Amerikan Wall Street Journal gazetesi, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği kara harekatının iç yüzünü aktardı. "Binlerce asker Hizbullah'ın alt yapısının peşinde" diye yazdı.

    WSJ: Binlerce İsrail askeri Lübnanda bunun peşinde

    "TEHLİKELİ VE RİSKLİ BİR OPERASYON"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Wall Street Journal, "İsrail, Lübnan'a başlattığı kara harekatında Hizbullah'ın uzun yıllar dağlık alanda inşa ettiği tünel ağlarına ulaşmayı ve bunları yok etmeyi amaçlıyor. Ancak bu çok daha tehlikeli ve riskli bir operasyon" yorumunda bulundu.

    WSJ: Binlerce İsrail askeri Lübnanda bunun peşinde

    "İSRAİL BULDOZERLERLE BİNALARI YIKIYOR"

    Gazete yaptığı analizin devamında, "İsrail Güney Lübnan'ın sınırdaki bölgesini yeniden şekillendiriyor, askerler için dağ yamaçlarında yeni yollar açıyor ve Hizbullah tarafından kullanıldığını söyledikleri evleri buldozerlerle yıkıyorlar" dedi.

    WSJ: Binlerce İsrail askeri Lübnanda bunun peşinde

    "HAREKATIN 2. GÜNÜNDE ONLARCA ASKER PUSUYA DÜŞTÜ"

    İsrail askerlerinin daha operasyonun ikinci gününde pusuya düşürüldüğünü hatırlatan gazete, İsrail'in cepheyi sınır boyunca genişletmek için birkaç günde bir savaşa daha fazla tümen kattığını yazdı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow