hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amerikan askeri kalkan olarak mı bölgede? Pentagon, CNN TÜRK'ün sorularını yanıtladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dünya nefesini tuttu İsrail-İran arasında savaş çıkacak mı diye beklerken, Amerika Birleşik Devletleri de İsrail’e asker gönderdi. CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, bu durumu Pentagon'a sordu. Paksoy'un "İran'ın ABD askerlerini vurma ihtimalini hesaba katınız mı?" sorusuna, "İran ile savaşmak istemiyoruz" yanıtı verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunus Paksoy: İran, saldırıya uğramaları halinde İsrail'e tekrar saldırmayı taahhüt etti. Yani bu Amerikan askerini temelde İran'a karşı İsrail için askeri bir kalkan haline getiriliyor. İran tarafından vurulabilirler. Bunu hesaba kattınız mı? Çünkü bu, Amerika Birleşik Devletleri ve İran'ı tam bir savaşın ortasına çekebilir.

    Amerikan askeri kalkan olarak mı bölgede Pentagon, CNN TÜRKün sorularını yanıtladı

    "İRAN İLE SAVAŞ İSTEMİYORUZ"

    Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh: İran ile savaş istemiyoruz ve daha geniş bir bölgesel çatışma görmek istemiyoruz. Ancak İran vekil güçleri, 17 Ekim'den beri ABD güçlerine saldırdı. İster Irak ve Suriye'deki herhangi bir üs olsun, İster Kızıldeniz'de ve Akdeniz'de faaliyet gösteren güçlerimiz olsun. Yani tekrar ediyorum. Bu kara tabanlı bir yetenek ancak muhriplerimiz 1 Ekim'de Doğu Akdeniz'de yaptığına benzer bir amaca hizmet ediyor. Yani İsrail’in hava savunmasını artırmaya yardımcı olmak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan askeri kalkan olarak mı bölgede Pentagon, CNN TÜRKün sorularını yanıtladı

    "İRAN'A MESAJ MI?"

    Yunus Paksoy: Şimdiye kadar ABD her zaman İran'a "yapma" dedi ve onlar da yaptılar. Yani bu yine temel mesajınız mı? Şu anda saldıracağınızı söylediğiniz yerde ABD personeliniz var. Bu yüzden hiç saldırmayın. 

    Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh: Tahran’a verilen mesaj, ABD'nin yanında olduğu ve bu mesajın İsrail'in kendini savunmasında en başından beri açık olduğudur.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow