hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batı Şeria'da işgalci yerleşimci zulmü devam ediyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    İşgal altındaki Batı Şeria'da topraklarından vazgeçmemek için bölgeye giden Filistinliler, işgalci yerleşimciler ile karşı karşıya geldi. İşgalci yerleşimciler, Filistinlilere ateş açtı. İsrail askerleri de oradaydı. Olan biteni kayda almak isteyen Filistinlileri uzaklaştırmaya çalıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrailli işgalci yerleşimciler bir kez daha Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı. Ellerine silah alıp sivillere ateş açtı.

    İsrail askerleri de bölgedeydi. Batı Şeria'da olanları kayda almak isteyen basın mensuplarını engellemeye çalıştı.

    Batı Şeriada işgalci yerleşimci zulmü devam ediyor

    “Yerleşimcilerin gelip silah kullanarak, İsrail ordusunun da desteğiyle toprakları ele geçirmeye hakları yok. Bu konuyu mahkemelerde takip ediyoruz ve mahkemeler topraklarımızın buldozerle yıkılma hakkına sahip olduklarına karar vermedi.”

    Filistinliler ise topraklarını meşru bir şekilde korumak için Batı Şeria'dan ayrılmayacaklarını söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Batı Şeriada işgalci yerleşimci zulmü devam ediyor

    “Çıkarlarımızı çok medeni bir şekilde koruyoruz. Silah tutmuyoruz. Kimseyle savaşmıyoruz. Sadece direniş için biraz barış yapmak için buraya geliyoruz. Ve hiçbir yere gitmiyoruz, bunu bilmeleri gerekiyor. Hiçbir yere gitmiyoruz.”

    İşgalci yerleşimciler, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria topraklarındaki faaliyetlerini hızlandırdı. Filistinlilerin evlerini yıkarak, zaman zaman şiddet uygulayarak bölgede hakimiyet kurmaya çalışıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow