hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batı İran'ı kandırdı mı? Önce Gazze şimdi Lübnan...

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ve Avrupalı liderlerin, İran'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastına karşılık vermemesi halinde Gazze’de ateşkes ilan edeceklerine dair kendilerine söz verdiğini ancak bunu yerine getirmediklerini söyledi. İran Cumhurbaşkanı, ABD'nin İsrail'e daha fazla suç işlemesi için fırsat verdiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Batı İran'ı kandırdı mı?

    Gazeteci Gürkan Demir, ''Hatırlayalım o dönem Katar Dışişleri Bakanı ve Başbakanı Tahran'a gelmişti, hem Katar hem de Mısır ateşkes müzakereleri gündeme geldiğinde İsmail Haniye suikastı sonrası, o görüşmelerin ana temasında ateşkes konusu vardı.'' ifadelerini kullandı.

    Batı İranı kandırdı mı Önce Gazze şimdi Lübnan...

    Önce Gazze'de başladı, şimdi ise Lübnan'a sıçradı...

    İsrail savaşı bölgeye yaymaya devam ediyor. Bir yanda savaş konuşulurken diğer yanda da taraflar arasındaki ateşkes tartışmaları hala devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Batı İranı kandırdı mı Önce Gazze şimdi Lübnan...

    Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hazal Vural Jane, ''Diplomatik görüşmelerin hala devam ettiğini biliyorduk özellikle üçüncü kanallar üzerinden acaba o günlerde İran'dan hemen bir cevap gelmemesi Gazze konusu mu, Gazze'de ateşkes mi diye düşündürmüştü.'' dedi.

    ''Ateş sürecine zarar vermeyeceğiz''

    Demir, ''İranlı yetkililerin şöyle değerlendirmeleri vardı; bizim vereceğimiz yanıt ile ateşkes süreci birbirinden farklı ve biz ateş sürecine zarar vermeyecek şekilde hareket edeceğiz.'' şeklinde anlattı.

    Hamas lideri İsmail Haniye'nin İsrail tarafından Tahran'da öldürülmesine İran'dan bir yanıt gelmedi. Bu da akıllara Batı, İran'ı kandırdı mı sorusunu getirdi.

    Jane, ''Ateşkesin Netenyahu'nun gündeminde olmadığını ve geçtiğimiz yıl içerisinde bütün bu ateşkes umutlarında aslında İsrail'in hedeflerini tam olarak başarmadan ya da başarısızlığa uğramadan ateşkes gibi bir şey gündemlerinde pek yok.'' dedi.

    Sıradaki Haber adv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow