hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barzani'nin gündeminde neler vardı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti. Peki Barzani Ankara'ya neden geldi, gündeminde neler vardı? Nişantaşı Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Dr. Fırat Demirkol CNN TÜRK'te değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barzani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Akademisyen Fırat Demirkol, Erdoğan-Barzani görüşmesini CNN TÜRK'te değerlendirdi.

    Demirkol, “Tüm bölgedeki gruplar için Türkmenler, Kürtler, Şiiler, Sünniler fark etmeksizin Türkiye'nin bölgede alacağı politik tutum oldukça önemli. Bu yüzden aslında bölgeye yönelik yani kendi iç siyasetlerine yönelik de bir mesaj sayın Cumhurbaşkanının ziyareti çünkü şu anda bölgede Türkiye'nin desteğine. Parti ya da liderler avantajlı duruma gelecekler” dedi.

    Barzaninin gündeminde neler vardı

    Demirkol, Barzani'nin Ortadoğu'daki savaşın bölgesine yayılmaması için Türkiye'nin desteğini almaya geldiğini söyledi. “Bölgeye baktığımız zaman özellikle Suriye'nin kuzeyinde YPG ve PYD güçlerinin ciddi şekilde İsrail ile ortak hareket ettiğini görüyoruz. ABD güçleri bölgedeki bu güçleri bir kara ordusu olarak nitelendiriyor. Kendisinin bir kara ordusu gibi. Ama burada baktığımızda Barzani yönetimi Talabani’yi de benzer bir şekilde hareket etmekle suçluyor. Dolayısıyla Erdoğan'ın desteğini almaya geldi.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barzaninin gündeminde neler vardı

    Demirkol, Barzani'nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın tarafından karşılandığına dikkat çekerek bu görüşmenin çok boyutlu olduğunu belirtti. “Neçirvan Barzani’yi Ankara’da karşılayan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın. Biz buradan şunu anlıyoruz ki bu görüşme siyasi bir görüşme değil sadece. Askeri ve istihbarati de bir görüşme. Türkiye’nin zaten temelde politikası sınır güvenliği ve PKK.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow