hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'daki Türklerden yardım yağmuru

    Almanya'da yaşayan Türklerin deprem bölgesine yardımları sürüyor. Destek giderek büyüyor. CNN TÜRK Berlin Temsilcisi Erhan Merttürk, Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök'le yapılan yardımları konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Berlin'den biz deprem felaketinin haber alınmasına takiben süratle STK'ların topladığı yardımları peyderpey yola çıkardık. Hatta ilk hafta hemen Salı günü 2. gün başladık sevkiyata. Şu ana kadar Berlin'den 43 tır yolcu ettik. Bunun yanı sıra 100 tona yakın yardımı da hava yoluyla gönderdik." 

    PAKETLER ÇEŞİTLİ YARDIMLARLA YÜKLENDİ. TÜRKİYE'YE DOĞRU YOLA ÇIKTI

    Depremin ilk gününden bu yana Almanya'da yaşayan Türkler, Türkiye'de depremzedelere yardımlarını ulaştırmaya çalışıyor. Berlin'de yaşayan özellikle Türkiye kökenlilerin hazırlamış olduğu paketler ve bunlar burada ayrıştırılarak tekrardan paketleniyor. Uçak ve tırlarla gönderiliyor.

    Görüntüler Almanya'dan. Ülkede yaşayan on binlerce Türk, depremzedeler için yardım gönderdi. Merak edilense yardımların Türkiye'ye nasıl sevk edildiği.

    "Öncelikle olarak AFAD koordinasyonunda talep edilen malzemeler hava kargoyla gidiyor."

    50 ton kıyafet yardımı yapılsa da, Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök başka ihtiyaçlar olduğuna da vurgu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deprem yaraların sarılması uzun bir süre. Ve haftalar ilerledikçe ihtiyaçlar değişim gösteriyor, gösterecek. Dolayısıyla imkanı olan vatandaşlarımızın resmi kurumlarımızın, hayır kurumlarının hesapları paylaşıldı. Maddi yardımların devam edilmesi faydalı olacaktır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow