hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağustos’tan beri ilk kez konuştular… ABD’den İsrail’i sivil ölüm uyarısı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında 2 ay sonra bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede beklenen İran saldırısı ve Beyrut'a yönelik saldırılar ele alındı. Beyaz Saray, Biden'ın Netanyahu'ya "Beyrut'ta nüfusun yoğun olduğu bölgelerdeki sivillerin gördüğü zararın minimize edilmesi gerekiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinin nasıl geçtiğine dair soruyu böyle geçiştirdi;

    -          Bugün Netanyahu ile görüşmeniz nasıldı?

    -        Fırtına hakkında konuşmadık.

    Görüşmede en çok merak edilen İsrail'in İran'a nasıl bir saldırı düzenleyeceği oldu.

    Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean Pierre konuyla ilgili olarak "İsrail ile İran’ın son saldırısına nasıl karşılık verecekleri hakkında görüşmeye devam edeceğiz” açıklaması yaptı.

    -          “İsrail'in güvenliğine verilen destek devam edecek. İran'ın İsrail’e saldırmasından bu yana son birkaç hafta içinde başkanın ordusunu İsrail’i korumaya yönlendirdiğini gördünüz”

    Olası İran saldırısını görüşmek için İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ABD’ye gidecekti. Ancak o ziyaret iptal oldu. İddialara göre, Netanyahu Biden’la görüşmek istiyordu fakat bir türlü kendisine ulaşamıyordu. Gallant'ı ziyaretinin iptal edilmesinin nedeni bu oldu. Bu iddiaların ardından telefon görüşmesi gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -          “Bildiğiniz gibi ABD ve İsrail hükümetleri geçen haftadan bu yana görüşmeler gerçekleştiriyor. Özellikle de son İran saldırısından bu yana. Bu görüşmeler başkan ve başbakan arasında devam etti. Bu görüşme, 30 dakika sürdü. Başkan ve başbakanın 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği birçok görüşmenin en sonuncusuydu”

    Görüşmede Lübnan'daki saldırılar da konuşuldu. Biden, Netanyahu'ya Beyrut'ta sivil nüfusun zarar görmemesi gerekliliğini ifade etti.

    -          “Lübnan'ın Gazze'ye, başka bir Gazze’ye dönüştüğünü göremeyiz, göremeyiz ve görmeyeceğiz. Görmek istediğimiz şey bu değil”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow