hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD ve İsrail, İran'a saldırı konusunda anlaştılar mı? Korkutan haber...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dünyanın gözü İsrail'in İran'a vereceği yanıtta. İsrail, füze saldırısı sonra İran'a sert karşılık vereceklerini açıklamıştı. İddiaya göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden'ın İran'a saldırı planının niteliği ve kapsamı konusunda mutabakata yakın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSRAİL BASINI: NETANYAHU VE BIDEN ANLAŞMAYA YAKIN

    İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının ardından, şimdi gözler İsrail'in İran'a yapacağı misillemede. İsrail'in İran'a saldırısı ne zaman ve nasıl olacak? İsrail basını, Netanyahu ile Biden arasındaki geçtiğimiz gün gerçekleşen telefon görüşmesinde İsrail'in İran'a olası saldırı planının niteliği ve kapsamı konusunda Washington ile Tel Aviv arasındaki fikir ayrılığının "büyük oranda giderildiği" ileri sürüldü.

    "MİSİLLEME VAŞİNGTON'UN BEKLEDİĞİNDEN SERT OLACAK"

    Fikir ayrılıkları büyük oranda giderilse de İsrail'in olası misilleme saldırı planının Washington yönetiminin istediğinden "biraz daha agresif olduğu" belirtildi.

    Haberde ayrıca İsrail Güvenlik Kabinesi'nin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant'a İran'a saldırının zamanlamasını belirleme yetkisini vermesinin beklendiği kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran, 1 Ekim'de İsrail'e yaklaşık 200 füzeyle saldırı düzenlemişti. Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırısına sert karşılık verileceğini bildirmişti.

    Netanyahu, "İran büyük bir hata yaptı, bedelini ödeyecek" derken, İsrail Savunma Bakanı Gallant da saldırı "Ölümcül, kesim ve şaşırtıcı olacak. Ne olduğunu ve nasıl olduğunu anlamayacaklar" ifadelerini kullanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow