hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Kongresi’nden Netanyahu'ya davet

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Kongresi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu ortak oturumda özel bir konuşma yapması için ağırlamaya hazırlanıyor. Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Netanyahu’nun kongreye hitabının İsrail hükümetine en çok ihtiyaç duyduğu zamanda güçlü bir destek anlamına geleceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Kongresi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu ortak oturumda özel bir hitap için Washington’da ağırlamaya hazırlanıyor. Açıklama Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'dan geldi. Netanyahu'nun ABD Kongresi’nde ne zaman konuşacağı henüz net değil ancak yakın zamanda Washington’a ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

    Cumhuriyetçilerle yakın ilişki içinde olan Netanyahu’nun olası konuşmasının, demokratlar içerisinde tepkiye ve kırılmalara neden olacağı yorumları yapılıyor. Biden ile Netanyahu arasında, ABD yönetimin savaşın devam ettiği Gazze’de İsrail’in sivillerin korunması için daha fazlasını yapması gerektiği talebi nedeniyle bir süredir gerginlik yaşanıyor.

    ABD’ye gelmesi beklenen Netanyahu'nun ABD Başkanı Joe Biden ile görüşüp görüşmeyeceğinin ise henüz belli olmadığı kaydedildi. Senato'da Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'ın bu oturuma sıcak bakmadığı biliniyor. Schumer, Netanyahu'nun 7 Ekim'den sonraki süreci kötü yönettiğini ve savaş kabinesiyle birlikte istifa etmesi gerektiğini dile getirmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow