hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Gazze semalarında İHA uçurdu

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    İsrail'e hem askeri eğitim hem de mühimmat desteği sağlayan ABD'nin istihbarat için Gazze üzerinde İHA uçurduğu tespit edildi. 6 adet İHA'nın Hamas'ın kaçırdığı rehinelere dair bilgi topladığı öne sürüldü. Toplanan bilgilerinse İsrail ordusuyla paylaşılmadığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin İsrail'e koşulsuz desteği yoğun eleştirilere neden olurken, Hamas'ın 7 Ekim'de aldığı rehinelere dair de harekete geçildiği ortaya çıktı. ABD ordusuna ait İHA’ların Gazze üzerinde bilgi toplamak için uçtuğu tespit edildi.

    ABD basını haberi üst düzey Pentagon yetkililerine dayandırdı. 6 adet İHA’nın istihbarat toplamak için uçuş gerçekleştirdiği dile getirildi. Faaliyetin 1 haftayı aşkın süredir devam ettiği paylaşıldı.

    ABD Gazze semalarında İHA uçurdu

    Habere göre İHA’lar ABD Özel Kuvvetleri envanterinde bulunan MQ-9 Reapers tipi ve 7 Ekim saldırısından birkaç gün sonra uçuşa başladı. Flightradar verilerine göre takip 7 ila 8 bin metre arasında yapılıyor.

    New York Times gazetesi, Amerikan ordusunun daha önce Gazze üzerinde hiç dron uçurmadığına vurgu yaptı. Pentagon yetkilileriyse, gözetlemede İsrail ordusuna destek verilmediğini belirtti.

    MQ-9 Reapers, ilk nesil avcı-vurucu dronlardan. ABD ordusu için geliştirilen model, zaman içerisinde gözetleme görevlerine kaydırıldı. 20 saat hava kalabilen İHA’lar, daha önce Irak, Afganistan ve Suriye'de kullanılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Gazze semalarında İHA uçurdu

    Aksa Tufanı adı verilen saldırıda Hamas, İsrail vatandaşı 200'ü aşkın kişiyi rehine olarak almıştı. Rehin alınanlar arasında 10 Amerikan vatandaşı da var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow