hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2 kez Nakba gören 95 yaşındaki Filistinli anlattı: "Bu kez diğerinden çok kötüydü"

    KAYNAKRuptly

    İsrail'in 1 yıldır saldırdığı Gazze'de 100 binlerce kişi yerinden edildi, evini ve hayatını geride bıraktı. Gazze'de yaşayan 95 yaşındaki Filistinli, hayatında ikinci kez Nakba gördüğünü, fakat bunun diğerinden çok daha kötü olduğunu anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Evlerimizi ve ülkemizi terk etmeyi deneyimlemiş olmamıza rağmen, bu savaş aslında daha sert ve daha da kötü." Hem 1948'i yaşamış hem de 2023'ü. 95 yaşındaki Filistinli Abdullah Siami, 7 Ekim'de başlayan saldırıların 1948'deki savaştan çok daha şiddetli olduğunu bu ifadelerle anlattı.

    2 kez Nakba gören 95 yaşındaki Filistinli anlattı: Bu kez diğerinden çok kötüydü

    Yıllar sonra yeniden evinden edilen, yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalan Saimi, yine çadırlarda yaşamak zorunda kaldı. Ve yine en sevdiklerini İsrail'in silahları sonucu toprağa vermenin acısını yaşadı.

    "SÜREKLİ AĞLIYORUM"

    "İki oğlum öldü. Biri karısı ve küçük çocuğuyla birlikte öldü, diğeri ise kızıyla birlikte öldü. 5 kişiydiler. Gömülmeden önce Mescid-i Aksa'ya gittik ve onlar için dua ettik. Ailemden 5 kişiyi kaybetmek dayanılmaz olduğu için sürekli ağlıyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2 kez Nakba gören 95 yaşındaki Filistinli anlattı: Bu kez diğerinden çok kötüydü

    Yaşadığı acıların ve şahit olduklarının yansımasını yüzünde taşıyan 95 yaşındaki Filistinli Siami, 7 Ekim'den beri çok fazla sivil ölümüne şahit olduklarını söyledi.

    "ÖNCEKİ SAVAŞ BUGÜN GİBİ ŞEHİTLERE TANIK OLMADI"

    "Çok açık ki, son savaş bugünkü gibi şehitlere tanık olmadı. Bugünkü savaş, şehit sayısı ve burada yaşadıklarımız nedeniyle zor; burada yüzlerce hatta binlerce şehit var, oysa önceki savaşta bu kadar çok şehit yoktu."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow