hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail’in ölüm listesindeki “Hizbullah’ın ikinci ismi” konuştu: ABD, Gazze’de işlenen suçlara ortak

    İsrail tarafından Lübnan'da öldürülmeye çalışılan Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Naim Kasım konuştu. ABD'nin Gazze'de işlenen tüm suçlarda önemli bir ortak olduğunu düşündüklerini söyledi. Bu açıklamalardan kısa bir süre sonra ise İsrail'den Lübnan'a yönelik yeni bir saldırı gerçekleşti. O anlar, CNN TÜRK canlı yayınına yansıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hizbullah'ın ikinci ismi Naim Kasım, tüm saldırılara ve İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmesine rağmen "Direniş iyi durumda" dedi.

    Tüm boş pozisyonları doldurduklarını söyleyen Kasım, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın yerine kimin getirildiğine dair bir bilgi paylaşmadı. "Yakında açıklayacağız" dedi.

    Hizbullah Genel Sekreteri "Nasrallah, Siyonistlere, geniş bir cepheye yayılan sağlam bir direniş mirası bıraktı." diye konuştu.

    İsrail tarafından sıradaki hedef olarak değerlendirilen Kasım, "İsrail işgalinin amacı direnişi tamamen sona erdirmek, Filistin halkını yok etmek, onları direniş üretme ve haklarını talep etme yeteneğinden mahrum bırakmaktı. İşgal suçlarının tarihte eşi benzeri yok." ifadelerini kullandı.

    Kasım, İran'ın Gazze'deki desteğinin altını çizdi. "İran ve Yemen, direnişe büyük yardımcı oldu. Yemen, İsrail'e giden ticareti durdurdu, İran'ın füzeleri ise Tel Aviv'in merkezinde patladı."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bu savaş bizim irademizi etkilemedi ve mücadele kararlılığımızı etkilemeyecek." dedi.

    İSRAİL CANLI YAYINDA BEYRUT'U BOMBALADI

    İsrail’in ölüm listesindeki “Hizbullah’ın ikinci ismi” konuştu: ABD, Gazze’de işlenen suçlara ortak

    Naim Kasım'ın açıklamalarından kısa bir süre sonra İsrail, bir kez daha Beyrut'a yönelik saldırı düzenledi. İsrail savaş uçakları, Dahiye bölgesine 2 saldırı düzenledi.

    İsrail Beyrut'a saldırırken, Hizbullah da İsrail'in kuzeyindeki Hayfa'ya 85 roket fırlattı.

    Saldırı anı, CNN TÜRK canlı yayınına yansıdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow