hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    %20'NİN ALTINDA: Trump'ın Kanada ve Grönland planına destek çok az!

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD heyetinin Grönland'a yapacağı ziyarete tepkiler sürerken, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance de bu ziyarete eşlik edeceğini duyurdu. Eşi ve üç çocuğunun Grönland’ın tarihi ve kültürel yerlerini gezmeyi planladığı belirtilirken, Vance ulusal güvenlik ile ilgili bir ziyaret gerçekleştirecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "GRÖNLAND'DA NELER OLDUĞUNA BAKACAĞIM"

    ABD heyetinin Grönland'a yapacağı ziyarete tepkiler sürerken, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance de heyete katılacağını dile getirdi.

    "Grönland'ın kuzeybatı kıyısındaki uzay kuvvetlerindeki bazı koruyucularımızı ziyaret edeceğim ve ayrıca Grönland'ın güvenliğiyle ilgili neler olup bittiğine bakacağım. Bildiğiniz gibi, bu gerçekten önemli. Biliyorsunuz, Usha'nın bu cuma Grönland'a yapacağı ziyaret etrafında o kadar çok heyecan vardı ki, onun tek başına bu kadar eğlenmesini istemediğime karar verdim ve bu yüzden ona katılacağım."

    "GRÖNLAND UZUN SÜRE GÖRMEZDEN GELİNDİ"

    ABD Başkanı Donald Trump adına konuştuğunu belirten Vance, "Grönland halkının güvenliğini yeniden canlandırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ne yazık ki, hem Amerika'daki hem de Danimarka'daki liderler, bence, Grönland'ı çok uzun süre görmezden geldiler. Bu Grönland için kötü oldu. Aynı zamanda tüm dünyanın güvenliği için de kötü oldu. İşleri farklı bir yöne götürebileceğimizi düşünüyoruz, bu yüzden gidip kontrol edeceğim."

    İKİ ÜLKE İÇİN DE DESTEK %20'NİN ALTINDA

    Trump yönetiminin Grönland'ı alma iddiaları sürerken, bir anket yayınlandı. 1677 kişiye Grönland'ın ABD hakimiyeti altına girmesi fikri soruldu. Grönland'ın ülkeye dahil edilmesine destek yüzde 19'da kaldı, katılımcıların yüzde 49'u ise bu seçeneği onaylamadı. Ankette, kararsızlar ise yüzde 32 çıktı.

    Ankette Trump'ın Kanada planı da soruldu. Kanada'nın 51'inci eyalet olmasına anket katılımcılarının yalnızca yüzde 17'si olumlu bakarken, yüzde 57'si karşı çıktı. Kararsızlar ise yüzde 26 oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow