ABD'nin savaş planları, 'yanlışlıkla' Signal grup sohbetinde sızdırıldı! Uygulamanın kurucusu böyle dalga geçti: Bu fırsatı kaçırmayın...
ABD'nin üst düzey askeri ve siyasi yetkililerinin Yemen'e yönelik saldırı planlarını görüştüğü şifreli Signal grubuna bir gazetecinin yanlışlıkla eklenmesi, hem güvenlik skandalına hem de ironik tepkilere yol açtı. The Atlantic'ten gazeteci Jeffrey Goldberg'in kendisini "Houthi PC small group" adlı grupta bulmasıyla ortaya çıkan olay, ABD yönetiminin hassas askeri iletişim protokollerine dair soru işaretlerini gündeme getirdi. Bu skandalın merkezindeki şifreli mesajlaşma uygulaması Signal cephesinden ise dikkat çeken bir paylaşım geldi. Uygulamanın kurucularından Moxie Marlinspike, sanal medyada skandalı ti’ye alan bir yanıt verdi.
Haberin Devamı
/

The Atlantic dergisinin editörü Jeffrey Goldberg'in, Ulusal Güvenlik Danışmanı Waltz tarafından "yanlışlıkla" Yemen savaş planlarının konuşulduğu Signal grubuna eklenmesinin yankıları sürüyor.
/

ABD Başkanı Donald Trump, "Signal yazışma grubunda Husi saldırılarına ilişkin gizli bir bilgi yoktu." dedi. ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth ise Goldberg'in sohbet grubuna nasıl dahil olmuş olabileceği ve mesajlaşmalar için Signal uygulamasının neden tercih edildiği hakkında yorum yapmadı. Ancak Goldberg'i "yanıltıcı" ve "güvenilirliğini yitirmiş gazeteci" olarak nitelendirdi ve sızdırılan mesajlaşmalarda savaş planlarının tartışıldığını reddetti.
Haberin Devamı
"BU FIRSATI KAÇIRMAYIN"
/

Son olarak Signal’in kurucularından Moxie Marlinspike'ın skandala verdiği tepki konuşuldu. X platformundaki paylaşımında Marlinspike, "Signal'de olmak için birçok harika neden var. Artık bunlara Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı'nın sizi hassas askeri operasyonların koordinasyonu için rastgele bir grup sohbetine ekleme fırsatı da dahil. Bu fırsatı kaçırmayın...” ifadelerini kullandı.
Signal Nedir?
/

Signal, açık kaynaklı ve şifrelemeye izin veren bir mesajlaşma uygulaması. Signal, ABD'deki kâr amacı gütmeyen kuruluş Signal Foundation tarafından yönetiliyor. Platform, kullanıcı bağışları ve hibelerle finanse ediliyor.Vakıf, 2018'de WhatsApp'ın kurucu ortağı Brian Acton'un 50 milyon dolarlık bağışıyla kuruldu. Acton, WhatsApp'ı satın alan Meta ile yaşadığı anlaşmazlıklar sonrası ayrılarak Signal Foundation'ı başlattı.Acton, Signal'in güvenlik sistemini tasarlayan kriptografi uzmanı Moxie Marlinspike ile birlikte Signal Foundation’ı kurdu. Marlinspike, 2022’de Signal Foundation’ın yönetim kurulundan ayrıldı.