hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maliye bölümü hakkında mutlaka bilinmesi gerekenler

    Maliye bölümü hakkında mutlaka bilinmesi gerekenler
    expand

    Maliye bölümünü düşünen adayların, bölümle ilgili merak ettiği ' Maliye bölümü çalışma alanları ' , ' Maliye bölümü kontenjanları ', ' Maliye bölümü iş imkanları ', ' Maliye bölümü nasıl? ', ' Maliye bölümü taban puanları ' gibi soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz. İşte Maliye bölümü hakkında mutlaka bilinmesi gereken, önemli bilgiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölümün amacı ve kapsamı

    Maliye bölümü TM-1 puan türüyle alan öğrenim süresi 4 yıl olan bir programdır. Bölümün amacı kamu ve özel sektörde çalışmak üzere yeterli donanıma sahip kaliteli çalışanlar yetiştirmektir.

    Öğrencilerin en çok memnun olduğu ilk 20 Üniversite!

    Bölümde genel olarak; Kamu Maliyesi, Devlet borçları, İktisada Giriş, Makro İktisat, Mikro İktisat, Bütçe Teorisi, Bütçe Politikası gibi dersler verilmektedir. Bölümde İngilizce zorunluluğu üniversiteden üniversiteye göre değişiklik gösterir. İş hayatında da kişinin daha başarılı olabilmesi için yabancı dili mutlaka edinmesi ve kendini sürekli yenilemesi gerekir.  Zorunlu staj durumu da İngilizce gibi üniversiteden üniversiteye göre değişiklik gösterir. Fakat isteğe bağlı da olsa staj yapılması okulda edinilen bilgilerin pratiğe dökülmesi ve tecrübe kazanma açısından önemlidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2016-2017 Sıralamasına Göre En Başarılı 20 Devlet Üniversitesi

    Bölümü okuyan adaylarda olması gereken özellikler

    Maliye bölümü okumak isteyen adaylar; Ayrıntı ile uğraşabilecek, sabırlı, dikkatli, masa başı iş yapmaktan sıkılmayan, sayısal zekaya sahip ve zamanında doğru kararlar verebilme özelliklerini taşıması bölümü okurken ve sonrasında daha başarılı olmasını sağlar.

    Bölüm mezunlarının çalışma sahaları

    Maliye bölümü mezunları kamuda ve özel sektörde iş fırsatları bulabilir. Kamuda bakanlıklarda müfettişlik, uzmanlık gibi alanlarda görev yapılabilir. Özel sektörde ise Yeminli Mali Müşavir, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Gümrük Müşavirliği alanlarında çalışabilir veya kendi işyerini kurabilir. Bu iş fırsatlarındaki dereceyi, kişinin kendini ne kadar geliştirdiği belirler.

    Gazetecilik hakkında bilinmesi gerekenler

    Maliye Programı kaç kez tercih listesine yazıldı?

    Maliye Programı 2014 verilerine göre, TM-1 puan türünden öğrenci kabul eden, 74 programda bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl alana ayrılan kontenjan sayısı 7006’di, ayrılan kontenjanın ilk yerleştirme sonucunda 6910 öğrenci alana yerleşmiştir. 96 öğrencilik kesim boş kalmıştır.

    Maliye Programı geçtiğimiz yıl ÖSYM’nin sunmuş olduğu verilere göre, bu alanda eğitim veren tüm üniversiteler baz alınarak hesaplandığında 136 bin 769’kez tercih listesine yazılmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En çok tercih listesine yazılan üniversite

    Maliye Programı 2014 ÖSYM verilerine göre, bu alanda Uludağ Üniversitesi Programı ile 6 bin 064’kez ile en çok tercih listesine yazılan program olmuştur. 

    Maliye Bölümü Hakkında Merak Edilenleri Sorun

    Maliye ve diğer bölümler hakkında öğrenciler merak ettikleri her şeyi, CNN Türk uzmanına sor sayfasından, ücretsiz olarak uzman rehberlere sorabilmekte.Sende CNN Türk Uzmanına sor sisteminden üniversiteler, bölümler, taban puanlar, kontenjanlar, tercih sıralamaları gibi konularda detaylı bilgi alabilirsin. Uzmanına sor sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ.