Gazetecilik bölümü hakkında bilinmesi gerekenler
Gazetecilik bölümünü düşünen adayların, bölümle ilgili merak ettiği ' Gazetecilik bölümü çalışma alanları ' , ' Gazetecilik bölümü kontenjanları ', ' Gazetecilik bölümü iş imkanları ', ' Gazetecilik bölümü nasıl? ', ' Gazetecilik bölümü taban puanları ' gibi soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz. İşte Gazetecilik bölümü hakkında mutlaka bilinmesi gereken, önemli bilgiler.
Gazetecilik programından mezun olan öğrenciler, medya kurum ve kuruluşlarında, bunun dışında alanının dışına çıkarak diğer kurumlarda iletişim üzerine çalışabilmektedirler. Öğrenciler mezun olduklarından sonra, çalışma hayatları boyunca çeşitli alanlarda uzmanlaşabilmekte ve geri kalan iş hayatını bu alan üzerine yoğunlaştırabilmektedir.
Öğrencilerin en çok memnun olduğu ilk 20 Üniversite!
Programın amacı
Gazetecilik programının temel amacı, medya kurum ve kuruluşlarına nitelikli, alanında başarılı, araştırmacı bireyler yetiştirmektir. Programda öğrenim görmeye hak kazanan ve kayıt işlemlerini gerçekleştiren öğrenciler, Gazetecilik bölümünde Siyaset Bilimi, Ekonomi, Hukuk, Siyaset Tarihi, Sosyoloji, İletişim Tarihi, Genel Kültür, Fotoğrafçılık gibi alanlar üzerine eğitim görmektedirler.
Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Adaylarda olması gereken nitelikler
Gazetecilik bölümünü düşünen adayların, iletişimi güçlü, araştırmacı, alanına meraklı, sözel derslerde başarılı bireylerden oluşması gerekmektedir. Program öğrencilerinin, iş hayatında başarılı olabilmeleri için, uzmanlaşmak istediği alan üzerine eğitim görmeleri, bu alan üzerine araştırmalar yapması ve kişisel gelişimini sağlaması gereklidir. Bunların yanı sıra, öğrencilerin yabancı dil bilmeleri kendilerine farklı kaynaklardan yararlanabilme noktasında büyük avantajlar sağlamaktadır.
2016-2017 Sıralamasına Göre En Başarılı 20 Vakıf Üniversitesi
Gazetecilik programı kaç kez tercih listesine yazıldı?
Gazetecilik programı 2014 verilerine göre, TS-1 puan türünden öğrenci kabul eden, 56 programda bulunan lisans programıdır. Geçtiğimiz yıl alana ayrılan kontenjan sayısı 2 bin 243’idi, ayrılan kontenjanın ilk yerleştirme sonucunda 2 bin 113 öğrenci alana yerleşmiştir.
Gazetecilik programı geçtiğimiz yıl ÖSYM’nin sunmuş olduğu verilere göre, bu alanda eğitim veren tüm üniversiteler baz alınarak hesaplandığında 56 bin 511’kez tercih listesine yazılmıştır.
Gazetecilik bölümünde, en çok tercih listesine yazılan üniversite, 5 bin 547 kere tercih listesine yazılan Erciyes Üniversitesi Gazetecilik bölümü İ.Ö programı olmuştur.
Gazetecilik Bölümü Hakkında Merak Edilenleri Sorun
Gazetecilik ve diğer bölümler hakkında öğrenciler merak ettikleri her şeyi, CNN Türk uzmanına sor sayfasından, ücretsiz olarak uzman rehberlere sorabilmekte.Sende CNN Türk Uzmanına sor sisteminden üniversiteler, bölümler, taban puanlar, kontenjanlar, tercih sıralamaları gibi konularda detaylı bilgi alabilirsin. Uzmanına sor sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hemşirelik programı 2019 taban puanları ve sıralamaları
Diş Hekimliği programı 2019 taban puanları ve sıralamaları
2018 yılı verilerine göre Vakıf Üniversiteleri'nin genel memnuniyet sıralaması
2018 Yılı verilerine göre öğrencilerin kampüs imkanlarından en çok memnun olduğu ilk 10 üniversite
2019 yılı verilerine göre en başarılı üniversiteler