Zekeriyaköy'de 1 milyon dolarlık Bizans mozaiği ile yakalandı

İstanbul jandarması Zekeriyaköy'de düzenlediği operasyonla yurt dışından yasa dışı yollarla Türkiye'ye sokulan Bizans dönemine ait mozaikleri 1 milyon dolara satmak üzere alıcı arayan bir kişiyi yakaladı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollarla Türkiye'ye sokulan ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen mozaikleri satmak isteyen bir kişiyi gözaltına aldı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri A.O.Y. isimli kişinin, Türkiye'ye yurt dışından yasa dışı yollarla mozaik soktuğu ve satmak için müşteri aradığını tespit etti.
Ekipler yaptıkları fiziki takip sonucunda, mozaiklerin bulunduğu araca Sarıyer Zekeriyaköy'de operasyon düzenlendi.
Muğla'da 10 milyon TL'lik operasyon
Operasyonda, üzerinde azize resimlerinin bulunduğu ve değişik renkte taşlarla yapılmış 2 adet mozaik ele geçirildi.
İstanbul Arkeoloji Müze Müdürlüğü'ne incelenmesi için gönderilen mozaiklerin, Bizans dönemine ait olduğu değerlendirildi.
Tarihi eser, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında kültür varlığı olması sebebiyle koruma altına alındı.
Olayla ilgili olarak yakalanan A.O.Y.'nun mozaikleri 1 milyon dolara satacağı öğrenildi. Adliyeye sevk edilen şüphelinin kaçak tarihi eseri Türkiye'ye nasıl soktuğu ve bağlantıları araştırılıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Alışveriş merkezinde katledilmişti: Karar verildi
Yer: Çanakkale! Tüfekle balkona çıktı dehşet saçtı! Etkisiz hale getirildi
Ece Gürel'in babası canlı yayında konuştu: Kızımı kurban ettiler
Rana'nın otopsi raporu çıktı: Boyun ve omuzunda köpek ısırığı var
15 milyon lira haraç için iş yerleri 13 kez kurşunlandı!