hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksel Arslan kimdir? Ankara Milletvekili Yüksel Arslan İYİ Parti’den istifa etti!

    Yüksel Arslan kimdir Ankara Milletvekili Yüksel Arslan İYİ Parti’den istifa etti
    expand

    İYİ Parti’de istifalar peş peşe gelmeye devam ediyor. GİK’te partinin yerel seçimlerde tek başına hareket etme kararının çıkmasının ardından partide sular durulmuyor. Son olarak İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksek Arslan partisinden istifa ettiğini duyurdu. Peki, İYİ Parti’den istifa eden Ankara Milletvekili Yüksel Arslan kimdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti’den Ankara milletvekili olarak seçilen Yüksel Arslan partisinden istifa ettiğini açıkladı. Arslan açıklamasında “Mansur Yavaş” detaylarına da yer verdi. “Mansur Yavaş’ı desteklemeyi vefakarlığın yanı sıra insani, vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olarak görüyorum. Yavaş’ı çocukluğumdan beri tanırım. Bırakın korkak olmayı, çatal yüreklidir.” İfadelerini kullanan Yüksek Arslan’ın istifasıyla birlikte İYİ Parti’nin Meclis’teki bir sandalye sayısı daha azalmış oldu.

    YÜKSEL ARSLAN KİMDİR?

    1963 yılında Ankara'nın Beypazarı İlçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Beypazarı’nda, lise öğrenimini Keçiören Çevre Sağlığı Koleji’nde, yükseköğrenimini ise Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü’nde Tıbbi Teknolog olarak tamamladı.

    1981 yılında Sağlık Bakanlığı’nda Çevre Sağlık Teknisyeni olarak göreve başladı. Öğretmenlik, Okul Müdür Muavinliği, Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı ve Bakanlık Müşavirliği gibi farklı görevlerde bulundu.

    2019 yılından bu yana Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttü.

    Yüksel Arslan, AHİD, Ankaralılar Vakfı, Beypazarlılar Vakfı ve Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetim kademelerinde görev almaktadır. Aynı zamanda ASKİ Spor Kulübü Başkanıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    28. dönem İYİ Parti Ankara Milletvekili Adayı olmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden ayrıldı. Aday olduğu alandan milletvekili seçildi ve 28. Dönem Ankara Milletvekili oldu. 21 Aralık 2023 itibariyle İYİ Parti’den istifa etti. Yüksel Arslan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow