İYİ Parti istifalara ‘operasyon’ dedi!
İYİ Parti'de İstanbul belediye meclisindeki isimlerin istifası sonrası genel merkezin ne yapacağına gözler çevrilmişti. Dün açıklama Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’dan geldi. Kürşad Zorlu istifalar için "operasyon siyaseti" dedi, isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. İmamoğlu’da o iddialarla ilgili konuştu.
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, son bir haftada yaşanan istifaları o istifaların bilançosunu “Bir parti kendi iradesi ile yetkili organlarıyla, hür ve müstakil rekabet edeceğim diyorsa, bu karşımızda bulacağımız davranış mıdır? Hangi parti disiplinine, hangi samimiyetine uyan davranıştır” sözleriyle değerlendirdi. O istifalar için operasyon yorumu yaptı.
Zorlu, “Bu ismi geçenlerden bir tanesi yakın bir ilin belediye meclis üyemizi arıyor. Siz de istifa edin. CHP’li kişinin ismini vererek ‘size görüşme ayarlayalım’ diyorlar. Bunun adı operasyon siyasetidir” ifadelerini kullandı.
Kürşad Zorlu isim vermedi ama İBB eski İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan’ın arayıp ‘toplu istifa edin’ dediği il yönetiminin Çanakkale olduğu ortaya çıktı. Çanakkale belediye meclis üyesi sosyal medya hesabından olayı açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grup başkan vekili ile başlayan ardından diğer İYİ Partili meclis üyelerinden beşinin istifası ile devam eden süreç gündeme geldi.
Gözler genel merkeze çevrilmişken açıklama Kürşat Zorlu’dan geldi. İstifa eden İbrahim Özkan ve Özkan’ın ‘arka kapı diplomasisi yürüttüğüm’ dediği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hedef alındı.
Zorlu, “Verdiğimiz kararı arka kapı diplomasisi ile partimize zarar verilmek isteniyor. Önümüzdeki günlerde bazı gerçekler ortaya çıkacak. Bizden ayrılan arkadaşlarımız nerelerde, hangi görevlerde olacaklar ortaya çıkacak” sözlerini kullandı.
İYİ Parti genel merkezinin isim vermeden eleştirdiği İmamoğlu ise ‘partinin iç müdahalesi yorum yapmam’ dedi ve istifalar sürecinde İYİ Parti’den kendisine yönelen eleştiriler ve eş başkan benzetmelerine “Benim kulağım kötü sesleri hiç duymuyor. Kötü sözleri de duymuyor” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Son dakika haberi: Adım atacak yer kalmadı! Eminönü'nde bayram yoğunluğu
SON DAKİKA! Aydın'da üniversite öğrencisinin ölü bulunmasına ilişkin gözaltına alınan arkadaşı tutuklandı
Avcılar'da denizde havayı kirlettiği tespit edilen tankerle ilgili inceleme başlatıldı
Kuyruk kilometrelerce uzuyor: TIR sürücülerinin bayramda zorlu mesaisi
Hayatını kaybeden kimsesiz adamın üstündeki notta vasiyeti çıktı: Evini ve paralarını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı