hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Youtube yasağı da Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

    Youtube yasağı da Anayasa Mahkemesine gidiyor
    expand

    Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararına 'Saygı duymuyorum' açıklamasını 'üzücü' olarak değerlendirerek, tekrar kapatılan Youtube'nin açılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle 'Adalet İstiyoruz' yürüyüşü gerçekleştirildi.

    Avukatlar, sivil toplum örgütleri, akademik odalar ve siyasilerin katıldığı yürüyüşe TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Ankara Baro Başkanı Sema Aksoy da destek verdi.

    TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, yürüyüş öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Feyzioğlu, Anayasa Mahkemesi'nin 'twitter'ı açma karanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Saygı duymuyorum' açıklamasının üzücü bir cümle olduğunu söyledi.

    Yargı kararlarına saygı duymanın yürütme ve yasama organının görevi olduğunu belirten Feyzioğlu şöyle konuştu: "Anayasaya göre yargı kararları herkesi bağlar. Ülkenin Başbakanı 'Yargı kararına saygı duymuyorum' diyor ise, silsile halinde aşağıya doğru kararlara saygısızlık alır gider. Zaten bu Türkiye'de hukukun üstünlüğünün artık tartışıldığı, hatta askıya alındığı anlamına geliyor. Oldukça üzücü. Barolar Birliği, Ankara, Bursa barosu, çok sayıda baro olarak gerekli müracaatları yapmıştık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hem Twitter hem de Youtube ile ilgili. En son Youtube ile ilgili verilmiş olan açılmasına ilişkin kararı da Asliye Ceza Mahkemesi'nin kaldırdığını öğrendik. Ona karşı Anayasa Mahkemesi'ne gidilecektir. Bir daha açtırırız. Anayasa Mahkemesi bu dönemde Türkiye Barolar Birliği ve barolarla birlikte Türkiye'yi özgürleştiren bir yapı olarak ortaya çıktı. Anayasa Mahkemesi'nin üstlendiği, yeni üstlenmeye başladığı bu işleve 5 Nisan Dünya Avukatlar gününde teşekkürlerimi dile getiriyorum.

    Bizim hukuka güvenmekten, hukuku işletmeye gayret etmekten başka bir çıkış yolumuz yok. Türkiye'de hangi soruna el atsanız, onun altında hukukun üstünlüğünün ortadan kaldırılması yatıyor. Siyaset kurumunun da yıpranmasının arkasında bu var. Siyasetin de hukuku yıpratmasının arkasında, hukukun üstülüğüne bir türlü sahip çıkılmaması var. Bugün 82 bin 260 meslektaşımıza, 79 baroya ve bize destek veren on milyonlarca yurttaşımıza hukukun üstünlüğü mücadelesinde birer nefer olarak çalıştıkları için, el ele verdiğimiz için çok teşekkür ediyorum." 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow