hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YKS TERCİH (YERLEŞTİRME) SONUÇLARI AÇIKLANDI! ÖSYM 2024 YKS tercih sonucu sorgulama

    YKS TERCİH (YERLEŞTİRME) SONUÇLARI AÇIKLANDI ÖSYM 2024 YKS tercih sonucu sorgulama
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    YKS 2024 tercih sonuçları için beklenen gün geldi. Geçtiğimiz günlerde tercih işlemlerini tamamlayan adaylar YKS yerleştirme sonuçları sorgulama için ÖSYM’den gelecek resmi açıklamayı beklemeye başlamıştı. YKS tercih sonuçları için son dakika açıklaması geldi. Merakla beklenen YKS tercih sonuçları 2024 bugün açıklandı. İşte ÖSYM 2024 YKS yerleştirme ve üniversite tercih sonuçları sorgulama ekranı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS 2024 tercih sonuçları sorgulama detayları gündemde yer alıyor.  Sınavların tamamlanmasının ardından geçtiğimiz haftalarda sınav sonuçları erişime açılmış ve ardından adaylar tercih işlemlerini gerçekleştirmişti. Yaklaşık 1 milyon kişinin katılım gösterdiği tercih işlemlerinin 4 Ağustos'ta sona ermesinin ardından gözler YKS tercih sonuçlarına çevrildi. Peki, üniversite tercih sonuçları hangi tarihte duyurulacak? İşte tüm detaylar…

    2024 YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

    2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden açıklandı. YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos’ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos’ta alınacak. 

    YKS YERLEŞTİRME SONUCU ÖSYM SONUÇ SAYFASINDA

    YKS’de tercih sonuçları ÖSYM’nin sonuç sorgulama sayfası olan “sonuc.osym.gov.tr” adresi üzerinden ilan edilecek.

    YKS 2024 SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow