Yine ortaya çıktılar

Geçtiğimiz yılbaşında Beyazıt'ta şişme bir Noel Baba'yı "sünnet eden" ve daha sonra da bıçaklayan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri yine ortaya çıktı. AGD bu kez de "Harama Sürükler Noel Baba, Namaza Götürür Demba Ba" pankartı açtı.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup öğrenci, Beyazıt Meydanı'nda yılbaşı kutlamalarını protesto etti. Meydanda cuma namazı sonrasında toplanan AGD üyesi öğrenciler, yılbaşı kutlamaları sırasında uyuşturucu, kumar ve alkol gibi kötü alışkanlıklarda artışolduğunu öne sürerek, Müslümanların yılbaşı kutlaması yapmaması gerektiğini belirtti."Sözümüz Müslüman'a: Harama Sürükler Noel Baba, Namaza Götürür Demba Ba" ve "Ahlak ve Maneviyat Tahribatına Hayır. Edep Ya Hu" yazılı pankartlar dikkati çekerken, grup sık sık tekbir getirip, slogan attı.
Kur'an-ı Kerim okunan etkinlikte grup adına basın açıklaması yapan AGD Beyazıt Yerleşkesi Başkanı Ömer Sirkeci, Müslümanların yılbaşını kutlamaması gerektiğini ifade ederek, "Müslüman olduğu halde Noel'i kutlayanlara sesleniyoruz. Ey Mümin kardeşimiz, Noel, Hristiyan aleminin bayramıdır. Bizim için hiçbir kutsallık ifade etmez. Hristiyanların bayramını bile bile kutlamak imanı tehlikeye atan bir unsurdur. Bu cehaletten bir an önce kurtulmak gerekir. Biz Hristiyanın kutsalına değil, Müslümanın kutlamasına karşıyız" diye konuştu.
Sirkeci, İslam'da yeni yılın Muharrem ayının 1. günü başladığını belirterek, "Dinimizde Noel ve yılbaşı kutlamalarının hiçbir yeri bulunmamaktadır. Bu yılbaşının Müslümanlar için resmi ve milletlerarası bir takvimin başlangıcı olmasından başka hiçbir değeri yoktur" ifadelerini kullandı. Piyango bileti almanın "kumar" olduğunu savunan Sirkeci, "Milli piyango haramdır" dedi.
"İslam ümmeti kabul etmez zilleti", "Müslüman uyuma inancına sahipçık" sloganları atan ve tekbir getiren grup, Vezneciler'deki İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne yürüdü. Çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SİVAS OTOBÜS KAZASI ÖLÜ YARALI SAYISI: Sivas yolcu otobüsü kazasında ölenlerin kimlikleri belli oldu mu?
İstanbul, Bağcılar'da kimlik kontrolü yapan bekçilere silahlı saldırı: 1 bekçi ağır yaralı
Son Dakika Kaza Haberi... Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: Ölü ve yaralılar var!
Park etmek istediği otomobille bahçeye düştü
Kilit kavşak'ta bayram dönüşü yoğunluğu: Akın akın yollara düştüler