hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni müfredat tüm kademelerde uygulanacak ''Eğitime yansıması 4 yılı bulacak''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredatı önce Talim Terbiye Kurulu Başkanı, ardından da Milli Eğitim Bakanı'nın onayından geçti. Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlayacak. Talim Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli, yeni müfredatın eğitim sistemine tamamen yansımasının 4 yılı bulacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YENİ MÜFREDAT 4 YILDA TÜM KADEMELERDE UYGULANACAK

    Demirli, ''Bu programın tamamının eğitim sistemine geçmesi 4 yıl gibi bir süreyi alacak. Bu süre zarfında da mutlaka güncellemeler olacaktır.'' dedi.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredatı, tüm eğitim sistemine ne zaman yansıyacak? Yanıtı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli verdi. "4 yılı bulacak" dedi.

    Demirli, ''Önümüzdeki yıldan itibaren okul öncesi, 1, 5 ve 9'uncu sınıflarda uygulamaya geçtiği zaman, aynı zamanda izleme çalışmaları da devam edecek.'' ifadelerini kullandı.

    Yeni müfredat okul öncesi, 1, 5 ve 9'uncu sınıflarda, 2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.

    PEKİ İÇERİĞİNDE NELER OLACAK?

    Başkan Demirli, ''Okul temelli bir planlamaya geçildi. Artık öğretmenlerimiz, öğrencilerin bireysel özelliklerini daha iyi gözlemleyebilecek ve ona göre farklılaştırmayla destekleme ya da zenginleştirme çalışmaları yapabilecek.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EN ÇOK TARTIŞILAN KONULARDAN BİRİ DE İNTEGRALİN MÜFREDATTAN ÇIKARILMASI... PEKİ BU KARAR NEDEN ALINDI?

    Demirli, ''İntegral bizim programlarımızda 12. Sınıfın 2. Döneminde yer alan bir konu. Bu konunun lisans seviyesinde ya da önlisans seviyesinde, fen ya da matematik ağırlıklı, mühendislik ağırlıklı eğitimlerine devam etmek isteyen çocuklara verilmesinin daha isabetli olacağı kanaati hasıl oldu. Bilimsel çalışmalarda da bunu gördük.'' şeklinde anlattı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow