hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | ''SİBER VATAN''da yeni yol haritası!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki yol haritası belli oldu. Ulusal siber güvenlik stratejisi ve eylem planı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda, tehditlere yönelik 18 ulusal siber güvenlik hedefi belirlendi. Peki, nasıl adımlar atılacak? Detaylara haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİBER VATANDA DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK, YERLİ VE MİLLÎ GÜVENLİK HİZMETLERİ KULLANILACAK

    Türkiye’nin siber güvenlik alanında vizyon belgesi, ulusal siber güvenlik stratejisi ve eylem planı Resmi Gazete’de yayımlandı. Stratejik hedefler doğrultusunda 18 ulusal siber güvenlik hedefi belirlendi.

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli ve millî çözümlerle dışa bağımlılığı azaltmayı ve ekonomiye katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

    61 MADDEDEN OLUŞAN SİBER EYLEM PLANI YAYIMLANDI

    Bakan Uraloğlu, yapay zekâ ve büyük veri altyapılarıyla tehditlerin tespitini ve önlenmesini amaçladıklarını vurguladı. "Sıfır güven" anlayışıyla tedbirler belirleyeceğiz, dedi.

    Eylem planının 61 eylem maddesi hazırlandı. Yeni yol haritası ile siber dayanıklılığın artırılmasıyla siber risklere ve tehditlere karşı savunmanın güçlendirilmesi amaçlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca Bakan Uraloğlu, siber savunma çalışmalarının risk ve tehditlerin erken tespiti ve önlenmesine dikkat çekti. "Ulusal siber güvenliği tehdit edecek unsurların yapay zekâ ve büyük veri altyapılarıyla da erken tespitini ve önlenmesini amaçlıyoruz," dedi.


     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow