hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Narin Güran cinayetinde süreç nasıl ilerliyor? DNA bilgileri kaybolur mu?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Diyarbakır'da derede cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor. Ön otopsi raporunda, cesette çürüme başladığı için ölüm şekli ve zamanının belirlenemediği belirtildi. Peki, bundan sonraki süreçte çalışmalar nasıl ilerleyecek? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "BİYOLOJİK MATERYALLERDE DNA İNCELEMESİ YAPILACAK"

    Amcası mı, abisi mi, yakın bir akrabası mı öldürdü, henüz bilinmiyor. Tüm Türkiye, henüz 8 yaşında katledilen ve minik bedeni dere suyunda çürüyen Narin’e ağlıyor. 21 Ağustos günü Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran’ın, tam 19 gün sonra 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşıldı.

    Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, ''19 gün gibi uzun bir süre geçmiş olması sebebiyle moleküler inceleme için alınacak biyolojik materyallerde DNA bulma olasılığımız biraz azalıyor.'' dedi.

    PEKİ, 19 GÜN BOYUNCA SUDA KALAN CENAZEDE NASIL BİR OTOPSİ ÇALIŞMASI YAPILIYOR?

    Patolojik incelemeler sonucunda ölüm nedeninin tespit edilmesi bekleniyor. Dokgöz, ''Mikroskobik incelemeler yapılacak. Ölüm nedeni ve şeklini açıklamaya yönelik olarak. Yine toksikolojik incelemeler yapılacak, burada da alkol, uyuşturucu madde, zehir analizi yapılacak. Buradan çıkan sonuçlar ve otopsi bulguları hep birlikte değerlendirilecek'' ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "CENAZENİN SUDA BEKLEMESİ ÇALIŞMALARI ZORLAŞTIRIR"

    Narin Güran’ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor. Kan donduran gerçekler yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor.

    Halis Dokgöz, ''19 gün gibi uzun bir süre geçmesine rağmen cesedin su altında olması, kısmen daha soğuk bir ortamda bulunması çürüme işleminin bira daha gecikmesine sebep olduğunu düşünüyorum ben. Alınan 91 örnek bunun da kanıtı.'' şeklinde konuştu.

    Soruşturma kapsamında 22 kişi gözaltına alınırken, itirafçı Nevzat Bahtiyar ve Narin’in öz amcası olan muhtar Selim Güran tutuklandı. Bir yandan katilin ya da katillerin izi sürülüyor, diğer yandan deliller tek tek inceleniyor. Narin’in ölüm nedeninin ortaya çıkması için otopsi raporu bekleniyor.

    ''SONUÇ BULMA OLASILIĞIMIZ VAR''

    Prof. Dr. Halis Dokgöz,''91 örnek alındığından bahsediliyor. Moleküler inceleme için de materyaller gönderildiği söyleniyor. Bu şu demek; biyolojik materyal var ve bunda da DNA incelemesi yapılacak demek. O nedenle buradan bir sonuç bulma olasılığımız var.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow