hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Küçük Narin’i kim neden öldürdü?

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 19 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları devam ederken acı haber bugün sabah saatlerinde geldi. Cesedi, bundan önce sekiz kez aranan dere yatağında çuval içinde bulunan Narin’i kim veya kimler neden ve nasıl öldürdü? Emekli Polis Savaş Kurtbaba, Türkiye’nin yüreğini yakan olayı CNN TÜRK ekranlarında değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savaş Kurtbaba’nın ifadeleri şu şekilde;

    Yıllarca bu işi yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim, Türkiye tarihinin en kapsamlı çalışması bu. Ben bugüne kadar böyle kapsamlı bir çalışma görmedim. Şimdi önümüzde yavrumuzun çok önemli bir kamera kaydı var. Çocuğumuzun 15.15 itibarı ile son görüntüsü var. Bu görüntüden sonra eve gitme alanı mesafesi 3-4 dakika arasında bir zaman aralığına denk geliyor. Evine gittiği tespit edilebildiği anlamı çıkıyor buradan. Çocuğumuzun bir daha iletişimi ailenin söylemiş olduğu ifadelerde, komşuların ya da akrabalarının söylemiş olduğu işte 17.40’ta caminin orada gördüm ifadelerinin hiçbirine inanmıyorum. Çünkü kafamızda bir şablon vardı. O şablon burada başından beri kötü senaryodan iyiye gidelim istedik biz. Zaten iyi senaryodan kötüye gidemezsiniz ama kötü senaryonun hepsi bir bir oturmaya başladı. Şimdi çocuk eve geliyor ve evden sonraki alan ufak bir alan.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Narin'in 50 metrelik mesafede kaybolma ihtimali yok"

    Sosyolojik açıdan da incelenmesi gerekiyor. Bir çocuğun evine 50 metre alanda kaybolma ihtimali yok. 20 haneli bir yer ve hepsi akraba birbirlerini tanıyorlar. Çok kısa bir mesafe. Bu çocuk kaybolduktan sonra 18.40’a kadar bir alan boşluğu var. Ama bu arada anne, amca, abi arasında sürekli bir telefon trafiği var. HTS kayıtlarına göre bakıldığında amcanın ne kadar uzakta olduğunu görebiliyoruz. Ve amca o an orada değil. Burada bazı sosyal medyada yayılan dedikodulara aldırış etmememiz lazım. Babanın evde olmadığı ve üst akıl amcanın olduğu biliniyor. Kanaat önderidir o. Şimdi 15.15’ten 20.15’e 5 saatlik zaman var. Bu 5 saatte neler olabilir? Ufak bir yer, 20 hanelik. Şimdi burada da çocuk geldi kayboldu, 2 saatlik zamanınız var. Gidersiniz kolluğa çocuğum kayboldu dersiniz. Artık genelgeye göre 24 saat beklenmiyor hemen çalışmalara başlanıyor.

    Video Haber | Küçük Narin’i kim neden öldürdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Benzinlikte durma ve çalışanın ön koltukta sarılı bir bedeni görmesi

    Amca kayıtlarda 18.40’ta aracıyla hızlı bir şekilde geçiyor bu son görüntü. Yaklaşık 20 dakika sonra benzinliğe giriyor. Burada benzinlikte pompacı çalışanın ifadesine göre 3 tane ıslak mendil alıyor, çocuğun ifadesine göre ön tarafta beze ya da battaniyeye sarılı bir insan silüeti vardı. Tabi kolluk hemen bu arabayı takip altına alıyor. Şu araç içindeki kesiler, araba içinden luminal çalışma yapıldığını gösteriyor. Yani çocuğun buradan DNA’sına rastlanılmış. 11 gün sonra tespit ediliyor. Burada eksiklik nedir? Biz deneyimlerimizden faydalanarak sürekli şunu söylüyoruz, lütfen luminal çalışma yapın. Arama yaptık tarama yaptık bu çok önemli değil. Luminal çalışma yapmak lazım. Luminal çalışmayı 2’nci günde yapmış olsaydık şimdiye bu olay bitmişti, faili belliydi. Ama eksiklik bu konuyu örtüştürdü mü derseniz, bence bu olay bitmişti. Ölüm gerçekleşmişti, şu araçta taşıma işlemi gerçekleşiyordu. Bunu da nereden anlıyoruz, içinde çocuğun DNA’sı bulundu. Daha sonra amcanın 1 saat 10 dakikalık amcanın telefonunu kapatma ve HTS’den kaybolma anı var. Bunları planlamış, bunlar planlanmış. Daha sonraki telefondaki mesajları silmesi. Orada kapattığını biliyor. Bu özgürlük telefonunuzu kapatabilirsiniz. HTS çok önemli değil, önemli olan bu araç içinde bulunan DNA.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocuğun ön koltukta taşınması

    Çocuğu bagajda değil de koltukta taşıması yol uygulamasına denk gelmesi halinde ön koltukta bulunursa hastaneye götürüyorum diyebilir, bagajda yakalanması halinde bir kaçış yolu kalmıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow