hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | İşte Hisar Savunma Füze Sistemleri!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Son günlerde gerek yurt içinde, gerek yurt dışında oldukça hızlı günler yaşayan Türk Savunma Sanayii, ortaya koyduğu füze sistemleriyle dikkat çekiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin caydırıcılığını üst seviyeye çıkaracak hava savunma sistemlerinden Hisar serileri silahlı kuvvetlere birçok askeri kabiliyet kazandırıyor. İşte o füze sistemleri ve özelliklerinin detayları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Savunma Sanayii son zamanların en hareketli dönemlerinden birini yaşıyor. Bu kapsamda gözler ise yerli ve milli üretimli füze sistemlerine çevrildi.

    Bu sistemlerin başını Hisar Hava Savunma Füzeleri çekiyor. Otonom alçak irtifa savunma sistemi özelliğinde olan HİSAR A+ ile 360 derece etkinlik alanı ve dikey atış kabiliyeti sağlanıyor.

    Savaş uçakları, helikopterler, insansız hava araçları, seyir füzeleri, havadan karaya füzelere karşı hava savunma görevini icra eden sistemin takip menzili 25 kilometreyi buluyor. Füze sisteminin hedef önleme menzili ise 15 kilometre.

    HİSAR serisinin orta irtifa hava savunma füze sistemi olan HİSAR O+ ise HİSAR A+ ile aynı özellikleri barındırıyor.

    Ancak bu seride savaş uçağı tespit ve takibi 60 kilometreye kadar ulaşıyor. Takip edilebilen hedef sayısı da 60'ı buluyor.

    Uzun irtifa hava savunma sistemi HİSAR U'da Türk mühendisler çıtayı bir üst noktaya taşıdı. ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE tarafından başlatılan projeyle, gemi ve kara konuşlu olarak kullanılması planlanan füze 100 kilometreden fazla menzile sahip. Sistem özellikle Türk Deniz Kuvvetleri’nin en büyük muharip gemi projesi olan TF-2000 sınıfı hava savunma muhribinde de kullanılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow