hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Instagram'a erişim engeli kaldırıldı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Instagram, pek çok soru işareti ile birlikte erişime açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "terör propagandası içeren hesaplar kaldırılacak" dedi. Peki bundan sonra Instagram'da neler değişecek? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terör propagandası, itibar suikastları, ardı arkası kesilmeyen skandallarının ardından kapatılan Instagram yeniden erişime açıldı.

    Ulaştırma Bakanlığı, Instagram yetkilileriyle masaya oturdu. Vergi ve terör propagandası da gündem deki konular arasındaydı.

    Video Haber | Instagrama erişim engeli kaldırıldı

    Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat Ergün konuyla ilgili, “Bu, sosyal medya platformlarının benim keyfim isterse yaparım keyfim istemezse yapmam şeklindeki yaklaşımından ötürüydü. Özel hayatınızla ilgili neredeyse dakikalar içerisinde binlerce kişinin paylaşmış olduğu bu iftiraları aslında hukuka aykırı olmadığını değerlendiriyor. Yani sınırsız özgürlük diye bir kavram bir hukuk devletinde mümkün değildir. Özellikle terör örgütü ile alakalı birtakım paylaşımlar çok hassas konular. Kamu düzenini ihlal edici doğrudan yaklaşımlarla ilgili de verilmiş olan kararlar muhakkak hızlı bir biçimde yerine getirilmesi konusunda bir irade koyulması lazım” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Video Haber | Instagrama erişim engeli kaldırıldı

    Bilişim Uzmanı Gökhan Say da “Sadece Instagram’a zarar vermiyorsunuz onu kullanan milyonlarca işletmeye de zarar veriyorsunuz bunun yolunun açılabilmesi AB’deki ve dünyadaki birçok ülkede olduğu gibi bu cezaların yolunun açılması nasıl ödeneceğinin ortaya çıkması son derece kritik bir konu. Türkiye’den elde edilen 1 milyar doların karşılığı bir vergilendirme elde ediliyor mu bunlar çok önemli” şeklinde görüş belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow