hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO | CHP'de 'Para sayma' davasında ara karar!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye, günlerce deste deste paraların sayıldığı o görüntüleri konuştu. CHP’de "para sayma davasında" ilk duruşma görüldü. Dönemin CHP’li isimleri duruşmada ilk kez savunma yaptı. Duruşmada ise karar çıkmadı. O duruşmada yaşananlar CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Alper Öztürk’ün haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP' PARA SAYMA DAVASI

    Yer, bir avukatlık bürosu... Odadakiler, dönemin CHP belediye başkan yardımcıları, danışmanları ve meclis üyeleri... Kayda geçen para sayma görüntülerini Türkiye günlerce konuştu. Para sayma davasında CHP’li isimler "sanık" sıfatıyla ilk kez hakim karşısına çıktı.

    VİDEO | CHPde Para sayma davasında ara karar

    11 Mart'ta başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, il binasının alımı için kullanıldığı iddia edilen 15 milyon 510 bin TL’nin elden teslim edildiği, paraların kayıt altına alınmaksızın teslim edildiğinin MASAK raporu ile sabit olduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddianamede, il binasının alımı için başlatılan "Bir Tuğla da Sen Koy" kampanyasının Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olduğu, söz konusu kampanyaya dair toplanan paranın makbuzlarının bulunmadığı ifade edildi.

    İddianame kapsamında CHP’li eski yöneticilerin de arasında bulunduğu sanıkların, Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları ve siyasi faaliyetlerden yoksun bırakılmaları talep edildi.

    SANIK AVUKATLARI SAVUNMA İÇİN EK SÜRE TALEP ETTİ

    Duruşmada sanıklara haklarındaki iddialar soruldu. Pek çok isim, "Savcılık ifademi tekrarlıyorum" yanıtını verdi.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı  Gül Çiftçi, ''Görüntüler hukuka aykırı elde edilmiş görüntülerdir ve hukuka aykırı elde edilen görüntülerle bir yargılama yapılamaz.'' dedi.

    VİDEO | CHPde Para sayma davasında ara karar

    CHP’li isimlerin avukatları duruşmada savunma yaptı. Sanık avukatları, Anayasa Mahkemesi’nin 2019 tarihli denetim raporunun dosyada olmadığını ve söz konusu para sayma görüntülerinin hukuka aykırı delil oluşturması nedeniyle yargılamanın durdurulmasını talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: "Bugün bir yerel mahkemede arkadaşlarımız yargılanıyor. Söz konusu görüntüler usule aykırı, yasadışı delillerdir. Burada böyle bir durum söz konusu." ifadelerini kullandı.

    VİDEO | CHPde Para sayma davasında ara karar

    CHP'NİN PARA SAYMA DAVASI ERTELENDİ

    Duruşma sonunda mahkeme ara kararını açıkladı. 2019 tarihinde mali denetim yapılıp yapılmadığı soruldu ve eğer varsa raporun mahkeme heyetine gönderilmesi talep edildi.

    CHP’de para kuleleri davasında bir sonraki duruşma 29 Kasım’da görülecek.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow