Van'da 8 bin kişilik aşevi kuruldu

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca Van'ın Edremit ilçesinde 8 bin kişilik aşevi kuruldu. Aşevinden, Ramazan süresince, iftar çadırına gelemeyen ihtiyaç sahibi ailelere evlerinde yemek yardımı yapılacak.
Van'ın Edremit ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) 8 bin kişi kapasiteli aşevi kuruldu.
İstanbul'da Ramazan pidesi fiyatı belirlendi
SYDV Müdürü Yavuz Pazarbaşı, yaptığı açıklamada, aşevinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek servisi yapılacağını söyledi.
Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'nin talimatlarıyla yardıma muhtaç aileleri tespit etme çalışmalarının sürdüğünü aktaran Pazarbaşı, şunları dile getirdi:
"Ramazan ayında iftar çadırımızın yemeklerini burada hazırlayarak vatandaşlarımıza sunacağız. Çadıra gelemeyen mağdur ailelerimizin ise yemeklerini evlerine kadar götüreceğiz. Şu ana kadar 150 ailemiz tespit edilmiş durumdadır. Bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz. Ramazan ayı dışında da aynı şekilde yemek dağıtım hizmetimiz devam edecek. Ramazan ayı dahil yıl boyunca vatandaşlarımıza vereceğimiz yemeklerimizin yıllık maliyeti 3 milyon lira tutarında olacak. Her gün düzenli bir şekilde 4 çeşit yemek hazırlanarak mağdur, yaşlı ve kimsesiz ailelerimize ulaştırılacaktır."
Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Çiçekli de aşevinde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Fenomen arkadaşını bıçaklayarak öldürmüştü! Emniyette ve savcılıkta sustu hakimlikte konuştu
Zeytinburnu'nda eşini silahla vurdu, intihar etti
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
EMLAK KONUT KAMPANYASI SON BAŞVURU TARİHİ: Emlak Konut Kampanyası hangi projelerde geçerli?
Kırklareli'nde korkunç olay! Süs havuzunda elektrik akımına kapılan 4 kişi hastaneye kaldırıldı