hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    E- DEVLET ÜNİVERSİTE E-KAYIT NASIL YAPILIR? YÖK e-kayıt başvuru ekranı (YKS 2024 elektronik kayıt)

    E- DEVLET ÜNİVERSİTE E-KAYIT NASIL YAPILIR  YÖK e-kayıt başvuru ekranı (YKS 2024 elektronik kayıt)
    expand

    Üniversite tercih sonuçları açıklamasında ÖSYM adayların yerleştiği yerleri açıklamıştı. Eğitim öğretim dönemi öncesi bu kez kayıt dönemi başlıyor. Peki, herhangi bir programa kayıt yapma hakkı kazanan öğrenciler YKS 2024 elektronik kayıt işlemlerini nasıl yapacak? İşte e-devlet üniversite e-kayıt başvuru ekranı….

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS 2024 sınav sonuçları sonrasında üniversite tercih işlemlerini gerçekleştiren öğrenciler için yerleştirme sonuçları geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesiyle birlikte de herhangi bir programa kayıt yaptırma hakkı kazanan adaylar için kayıt dönemi başladı. Peki, bireysel kayıtlar ne zaman yapılacak ve e-kayıt nasıl olacak? İşte tüm detaylar…

    ÜNİVERSİTE E-KAYIT NASIL YAPILIR?

    Herhangi bir programa kayıt yaptırma hakkı kazanan öğrenciler için e-devlet üniversite e-kayıt başvuru işlemleri şu şekilde ilerleyecek:

    1) e-Devlet Kapısı
    http://www.turkiye.gov.tr adresine girerek, sayfanın üst kısmında bulunan “Sisteme Giriş” bağlantısına tıklayınız.

    2) Kimlik Doğrulama Sistemi
    Bağlantı sizi T.C. Kimlik Doğrulama Sistemi sayfasına yönlendirecektir. Bu aşamada adres satırında https://giris.turkiye.gov.tr yazdığından ve güvenli
    bağlantı simgesinin aktif olduğundan emin olununuz.

    3) Kimlik Doğrulama Yöntemi
    Kullanmak istediğiniz kimlik doğrulama yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.

    e-Devlet Kapısı üzerinde çok sayıda hizmet sunulmaktadır. Aranan hizmetin kolayca bulunabilmesi için farklı yöntemler kullanılabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    E- DEVLET ÜNİVERSİTE E-KAYIT NASIL YAPILIR  YÖK e-kayıt başvuru ekranı (YKS 2024 elektronik kayıt)

    Kullanmanız gereken hizmetin adı “Üniversite E-Kayıt” hizmetidir.
    Sisteme Giriş işleminizi tamamladıktan sonra,

    “e-Hizmetler” bağlantısına tıkladıktan sonra gelen listede “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” altında bulunan “Üniversite E-Kayıt” bağlantısına tıklayarak veya,

    Site İçi Arama kutusuna “E-Kayıt” yazıp arama tuşuna bastıktan sonra, gelen listedeki “Üniversite EKayıt” bağlantısına tıklayarak veya, Tarayıcınızın adres satırına https://www.turkiye.gov.tr/yokuniversite-ekayit yazarak ulaşabilirsiniz.

    E-DEVLET E KAYIT BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ...

    ÜNİVERSİTE YÜZ YÜZE KAYIT NE ZAMAN?

    YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow