hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÜMİT ÖZLALE KİMDİR? Ümit Özlale İYİ Parti’den istifa mı etti?

    ÜMİT ÖZLALE KİMDİR Ümit Özlale İYİ Parti’den istifa mı etti
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada partisinden ve partisindeki görevinden istifa ettiğini duyurdu. Peki, İzmir Milletvekili Ümit Özlale kimdir, daha önce hangi görevlerde yer aldı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti’li Ümit Özlale partisinden ve partisindeki görevinden istifa ettiğini duyurdu. X hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında partisinden istifa ettiğini açıklayan Özlale, kısa bir paylaşımda bulundu.

    ÜMİT ÖZLALE KİMDİR?

    Özlale resmi internet adresindeki özgeçmişinde şu ifadelere yer vermişti:

    İzmirli bir ailenin çocuğu olarak 1972’de Almanya’da doğdum.

    Murat Reis İlkokulu, Bornova Anadolu Lisesi ve İzmir Fen Lisesi’nin ardından 1995 yılında ODTÜ İktisat Bölümü’nden mezun oldum. Ardından ABD’de bulunan Boston College’da yüksek lisansımı 1998’de tamamlayıp, 2001 yılında da yine bu okuldan ekonomi doktoramı aldım.

    Sırasıyla Bilkent Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi’nde çalıştım, TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri Grubu yürütme kurulu üyesi olarak görev yaptım. Harvard Üniversitesi’nde yaz döneminde misafir öğretim üyesi olarak Kalkınma Ekonomisi dersleri verdim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2003-2011 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda akademik danışman olarak görev yaptım. 2011 yılında Avrupa Kalkınma Enstitüleri Birliği’nin yönetim kurulu üyeliğine getirildim. TÜBİTAK tarafından 40 yaşın altındaki üstün başarılı bilim insanlarına verilen teşvik ödülüne layık görüldüm.

    İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldım.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow