Türkiye-İran sınırında 10 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu
İran'da 4 gündür yaşanan sistemsel sorun nedeniyle Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Esendere Gümrük Kapısı'nda 10 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Duruma tepki gösteren Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Disiplin Kurul Üyesi Zeki Gürdal, “İran tarafı keyfi muamele yaparak, TIR şoförlerine eziyet çektiriyor” dedi.
Esendere Sınır Kapısı'nda yılbaşından 1 gün önce ve toplam 4 gündür İran tarafından yaşanan sistemsel sorun nedeniyle çok sayıda TIR beklemede kaldı. TIR şoförleri soğuk hava ve yemekleri ile içeceklerinin bitme aşamasına geldiğini belirterek acilen sorunun giderilmesini istedi.
Yaşanan durum üzerine bölgeye giden Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Disiplin Kurul Üyesi Zeki Gürdal, yaşanan sıkıntıyı yerinde görerek gerekli merciler görüşmeler sağladı. Gürdal, TIR kuyruğunun tamamen İran'dan kaynaklı olduğunu belirterek, "Basından çıkan haberler üzerine biz de bölgeye giderek yaşanan sıkıntıyı yerinde gördük. Malum yaşanan sıkıntılı öğrenmek yetkilerle görüştüğümüzde tamamen İran tarafından kaynaklandığını belirttiler. Şu an sıkıntı hala devam ediyor, Türkiye tarafından İran turlarında 10 kilometrelik kuyruk oluşmuş durumda. İran tarafından vatandaşlarımızın mağdur olduğu ve mağduriyeti en kısa zamanda Urmiye Ticaret Odasınında konuya el atmasını ve biran önce çözüm noktasında bu sorunun giderilmesini istiyoruz” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bolu Dağı'nda zincirleme kaza! 9 araç birbirine girdi
Son dakika | Meteoroloji uyarmıştı: İstanbul'da kar başladı... Dikkat! : 24 kentte yeni alarm
Adana'da film gibi olayda yeni detaylar! 3 kilo altınla aç-susuz 3 gün!
Özel kuvvetler ve komandolar yer aldı! -9'da harekete geçildi: Başarıyla tamamlandı...
Kapalıçarşı'da büyük kara para operasyonu! 9 milyar liralık vurgunda gözaltı sayısı yükseldi