Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyona tepki

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonu ve gözaltıları protesto etti.
TGC Yönetim Kurulu'nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:
“Cumhuriyet Gazetesi'ne, yöneticilerine, yazarlarına, çalışanlarına yönelik operasyon kabul edilemez. Bu operasyon basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne yeni bir darbedir. Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonu protesto ediyoruz. İktidara yakın olmayan her medya kuruluşunu 'FETÖ ile bağlantısı var' diye suçlayarak operasyonlar yapılması kamu vicdanını yaralamaktadır. Başbakanın 'OHAL'i devlete ilan ettik, Millete değil' demesine rağmen çıkarılan kararnameler ile yine medya kuruluşları ve gazeteciler OHAL'in mağduru haline getirilmiştir.
Kapatılan yayın organı sayısı 170 oldu
29 Ekim tarihinde yayınlanan kararname ile Özgür Gündem, Dicle Haber Ajansı, JİNHA, Azadiya Welat ve Evrensel Kültür'ün de aralarında olduğu 10 gazete, ile iki haber ajansı ve üç dergi kapatılmıştır. Medyanın da karşı çıktığı ve başarısız olmasında önemli rol oynadığı 15 Temmuz Darbe Girişimi ardından çok sesli medya için özgürlüklerin geliştirilmesi beklenirken, kapatılan gazete, dergi, tv ve ajans sayısı 170'e ulaşmıştır.
105 gazeteci cezaevinde tutuklu
Sürekli ve sarı basın kartı iptal edilen gazeteci sayısı 777'ye çıkmıştır. Şu anda cezaevinde 105 gazeteci tutuklu bulunmaktadır. 15 Temmuz'dan sonra kapatılan yayın organları nedeniyle 2500'ün üzerinde gazeteci işsiz kalmıştır. Toplamda son yıllarda işsiz kalan gazeteci sayısı 10 bini aşmıştır. Türk basınında her üç gazeteciden birinin işsiz olduğu bir karanlık tablo ortaya çıkmıştır.
Bu nedenlerle iktidara ve muhalefet partilerine; demokrasinin yeniden yeşertilmesi, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması, gazetecilerin tutuksuz yargılanması ve medyaya yönelik baskıların son bulması için bir kez daha çağrı yapıyoruz.ö
SON DAKİKA
-
01. 32
Terör örgütü fesih kongresi ne zaman?
-
01. 32
S&P'den Türkiye kararı: Kredi notu teyit edildi!
-
00. 54
Yardım alamayan Gazzeliler kıtlık korkusu içinde: ''Yeniden yaprakları mı yiyeceğiz''
-
00. 43
SON DAKİKA | 1 ve 19 Mayıs'ta toplu ulaşım ücretsiz olacak
-
23. 45
İmamoğlu’nun oteldeki en net görüntüsü ortaya çıktı: Bavullarla böyle ayrıldı
-
23. 43
Çin'de altın bozan ATM
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat çeken çalışma: Harita yayımlandı! İstanbul ve Marmara kıyılarındaki tsunami risk alanları belirlendi
6.2'lik depremi sonrası çarpıcı sözler: Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz
EN GÜZEL RESİMLİ CUMA MESAJLARI: Güzel Dualı, Türk Bayraklı, Resimli, Yazılı, Ayetli 25 Nisan Cuma Mesajları!
KÜTAHYA FAY HATTI HARİTASI AFAD: Kütahya fay hatları nereden geçiyor, hangi ilçelerden? Kütahya'da deprem riski var mı?
SON DAKİKA DEPREM HABERLERİ: "İstanbul'daki Depremi ABD Savaş Gemisi HAARP İle Tetikledi" Yine Aynı Komplo Teorisi...